MAIB – „Prima bancă din Moldova”

maib-suntem-tinta-unui-atac-sustinut-de-institutiile-statului-1369683196
Foto: Moldova Agroindbank a fost decernată cea mai bună bancă din Moldova în 2013. PC: unimedia.info

Moldova Agroindbank a obținut titlul de „Cea mai bună bancă comercială din Moldova în anul 2013”. Aprecierea a fost oferită de Global Banking & Finance Review.

Influenta publicație s-a bazat pe expertiza indicatorilor financiari ai activităţii băncii, inclusiv active, credite şi depozite, reţeaua de distribuţie, diversitatea şi accesibilitatea produselor şi serviciilor, responsabilitatea socială corporativă.

În comunicatul făcut public de Global Banking & Finance Review se menţionează că „Moldova Agroindbank” este cea mai mare instituţie de finanţare din sistemul bancar al Republicii Moldova, având un rol important în accelerarea şi susţinerea proceselor economice, implementarea unor programe sociale de importanţă naţională şi dezvoltarea de servicii bancare performante. Graţie perfecţionării sale constante şi îmbunătăţirii calitative continue, banca deţine de mai bine de 22 de ani întîetatea de necontestat pe piaţa bancară„.

Serghei Cebotari, preşedintele MAIB, citat de Global Banking & Finance Review, a remarcat că „rezultatele înregistrate de „Moldova Agroindbank” pe parcursul activităţii sale confirmă că MAIB promovează un business inteligent de înaltă performanţă, care constă din activitatea în echipă excelentă, din nivelul înalt de responsabilitate socială, dând dovadă de flexibilitate, putere, stabilitate, profesionalism”.

De asemenea, în comunicat se subliniază că MAIB domină topurile de eficienţă bancară din Moldova şi deţine cea mai înaltă poziţie pe principalele segmente de activitate (active – 19,2%, credite – 20,6%, depozite – 19,2%, la data de 30 iunie 2013). Banca are şi una din cele mai mari reţele de sucursale, agenţii, ATM-uri, POS-terminale, oferind avantajul de proximitate, confort şi accesul permanent la serviciile sale bancare.

Este atenționat rolul semnificativ al Moldova Agroindbank în dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor cu partenerii financiari străini, precum şi în promovarea imaginii ţării pe plan internaţional.

Titlul de cea mai bună bancă comercială din Moldova, în anul 2013, oferit de Global Banking & Finance Review, face parte din şirul numeroaselor distincţii obţinute de MAIB în toţi anii de activitate. Performanţele sale bancare au fost recunoscute de către instituţii şi publicaţii internaţionale de specialitate, precum ar fi: The Banker, Euromoney, Global Finance și alții.

Sursa: ECOnomist

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente