Serghei Cebotari este noul preşedinte al Moldova Agroindbank

Serghei Cebotari
Foto: Serghei Cebotari PC: MAIB

Serghei Cebotari a fost numit ieri, 28 iunie, de Adunarea Generală a acționarilor în funcţia de preşedinte al Comitetului de conducere al băncii Moldova Agroindbank.

În cadrul Adunarii Generale a acţionarilor a fost acceptată cererea de demisie a Nataliei Vrabie din funcţia de Preşedinte al Comitetului de Conducere al bănciiv și a votată alegerea lui Serghei Cebotari în funcţia de Preşedinte al Comitetului de Conducere al băncii, ne informează un comunicat al Consiliului BC „Moldova Agroindbank” SA.

Decizia a fost votată în unanimitate de către acţionarii prezenţi la adunare, care au reprezentat cca 86% din numărul total al acţionarilor BC „Moldova Agroindbank” SA cu drept de vot.

Serghei Cebotari a exprimat recunoştinţa acţionarilor pentru încrederea acordată, accentuînd că va depune toate cunoştinţele şi experienţa pentru dezvoltarea instituţiei. „Voi activa cu eforturi sporite, pentru ca Moldova Agroindbank să fie şi în continuare instituţie bancară emblematică a sistemului bancar din Republica Moldova”, a spus Serghei Cebotari.

Serghei Cebotari s-a născut la 4 august anul 1964. Are studii economice superioare. Activează în cadrul BC „Moldova Agroindbank” SA din anul 1995, în 2002 fiind numit în funcţia de Vicepreşedinte, iar în iulie 2012 – de Prim-Vicepreşedinte al Comitetului de Conducere al băncii.
Pe lîngă funcţiile deţinute în cadrul băncii, Serghei Cebotari este Preşedinte al Consiliului S.A.”Bursa de Valori a Moldovei”, Preşedinte al Consiliului „MAIB Leasing” SA şi Vicepreşedinte al Consiliului ÎM”Sudzucker-Moldova”S.A. În prezent finalizează studiile MBA (Master of Business Administration).

Serghei Cebotari este căsătorit şi are doi copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente