Promovăm vinul autohton de Ziua Națională a Vinului

137077-vin-sxc-hu
Foto: În acest an, Ziua Națională a Vinului va fi sărbătorită în perioada 5-6 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale PC: romqnialibera.ro

În cadrul unei întruniri a Comitetului Organizatoric cu participanții la cea de-a 12-a ediție a Zilei Naționale a Vinului Vasile Bumacov a menţionat importanţa desfăşurării la un nivel organizatoric înalt a sărbătorii.

Ministrul a adresat un apel celor prezenţi la unificarea eforturilor, atunci, când este vorba de interesele vinificatorilor. În acest sens, a specificat ministrul Bumacov, este inadmisibilă situaţia, când chiar din interiorul ţării, unii „binevoitori” critică absolut neîntemeiat calitatea vinului, iar din partea asociaţiilor de vinificatori nu parvine nici o ripostă la adresa celor care se ocupă de denigrare.

În cadrul întrunirii s-a discutat detaliat asupra mersului pregătirilor pentru sărbătoare care va avea loc în perioada 5-6 octombrie 2013.

Pe teritoriul întregii ţări vor fi desfăşurate un şir de festivităţi dedicate bogatelor tradiţii vinicole ale ţării.

Ziua Națională a Vinului este o sărbătoare prin care vrem să cinstim tradițiile adânci în ale vinificației practicate de poporul ce locuiește pe acest pământ. S-a propus ca în acest an vinurile moldovenești sa se poziționeze într-un segment de produse de calitate, care sub un brand național unic vor putea fi promovate atât pe piețele externe, cât și în rândul iubitorilor de vinuri de calitate din țara noastră.

În acest an, Sărbătoarea Națională a Vinului revine în Piața Marii Adunări Naționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente