Füle: UE ajută Rusia în procesul de globalizare

6f8453f48db488ac9cb4a9ecf542588d
Foto: Fule a ținut un discurs în Parlamentul European cu referire la ultimile acțiuni ale Rusiei. PC: AFP

Comisarului european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, în cadrul unui discurs în Parlamentul European a făcut mai multe declarații referitoare relațiior moldo-ruse, dar și mold-europene.

Potrivit comisarului „Uniunea Europeană ajută de fapt partenerilor noştri, inclusiv Rusia, să se modernizeze şi să se deschidă pentru globalizare. Este inadmisibil ca partenerii noştri să devină victime ale incompatibilităţii acestor proiecte. Este inadmisibilă pedepsirea partenerilor noştri pentru o decizie luată liber şi ameninţarea lor cu mutarea relaţiilor comerciale între ei şi membrii Uniunii Vamale la un regim mult mai nefavorabil ca cel pe care îl avem noi.

De asemenea, el a mai adăugat că „Orice ameninţare din partea Rusiei, legată de semnarea posibilă a acordurilor cu Uniunea Europeană este inadmisibilă. UE va susţine şi va apăra pe cei presaţi nedrept”.

Pe data de 10 septembrie, Serviciul Sanitar al Federației Ruse a anunțat că a interzis importul de vinuri din Republica Moldova. Anunțul vine după ce țara noastră a anunțat parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană în luna noiembrie a acestui an, la Vilnius.

Sursa: Unimedia

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente