Miniştrii de Externe ai ţărilor Benelux vor veni la Chișinău

collage123
Foto: Didier Reynders, Frans Timmermans și Jean Asselborn vor veni mâine la Chișinău

Miniștrii Afacerilor Externe ai țărilor Benelux, Didier Reynders (Belgia), Frans Timmermans (Țările de Jos) și Jean Asselborn (Luxemburg), vor veni mâine, 5 septembrie la Chișinău.

Vizita miniștrilor de Externe a celor trei state membre fondatoare ale Uniunii Europene în ajunul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie curent, vine să reconfirme sprijinul ferm al țărilor Benelux pentru agenda de reforme a Republicii Moldova, care constituie un angajament puternic al ţării noastre în vederea atingerii obiectivelor strategice europene, menite să asigure un viitor mai bun pentru cetățenii săi.

Republica Moldova este prima țară din cadrul Parteneriatului Estic care va găzdui vizita miniștrilor de Externe ale statelor Benelux în format trilateral.

De asemenea, vizita înalţilor oficiali europeni confirmă continuitatea dialogului politic și diplomatic cu cele trei state, menit să aprofundeze relaţiile de prietenie şi cooperare ale Republicii Moldova cu ţările Benelux, și să promoveze subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală comună.

Sursa: mfa.gov.md.

Taguri: #luxemburg
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente