Un deținut s-a sinucis în Penitenciarul nr.6 din Soroca

puscariedetinutipopasapcainchisoare_02_b

În dimineața zilei de astăzi, în Penitenciarul nr. 6 – Soroca a avut loc un caz de suicid în rîndul persoanelor deținute.

Aproximativ la ora 5:40, în fața sectorului locativ al instituției, a fost depistat corpul neînsuflețit al unui deținut, în vârstă de 23 ani, condamnat la 14 ani de privațiune de libertate, strangulat cu o funie confecționată manual, legată de dispozitivul de uscat rufele, ne informează Departamentul Instituțiilor Penitenciare.

Cadavrul acestuia a fost depistat de un alt deținut, care este responsabil pentru îngrijirea teritoriului aferent blocului locativ. Imediat a fost anunțat personalul medical al penitenciarului, care a inițiat manevrele de resuscitare. În final, medicul de gardă al instituției a constatat moartea biologică a deținutului, deces prin strangulare, nu au fost depistate careva semne de moarte violentă.

Potrivit mărturisirilor altor deținuți ai aceluiași sector locativ, ei nu au observat ceva neobișnuit în comportamentul deținutului, dânșii menționând însă că, acesta era o persoană închisă, introvertită, puțin comunicabilă, cu probleme în relații de familie, ambii părinți fiind decedați, iar celelalte rude nu l-au vizitat în detenție.

Reamintim că săptămâna trecută, în noaptea zilei de 4 septembrie, în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău a avut loc un alt caz de suicid în rândul persoanelor deținute.

Potrivit DIP în anul 2008 au avut loc 5 cazuri de suicid în rândurile deținuților, în anul 2009 – 6 cazuri, în anul 2010 – 5 cazuri, în anul 2011 – 7 cazuri, în anul 2012 – 5 cazuri, de la începutul anului curent – 3 cazuri.

Taguri: #INCHISOARE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente