Doi deținuți în vârstă de 26 de ani au murit ieri în penitenciarul din Cricova

29670
Foto: Detaliile cazurilor de deces care s-au produs în Penitenciarul nr. 4 – Cricova PC: reporterntv.ro

La 1 septembrie în Penitenciarul nr. 4 – Cricova au avut loc 2 cazuri de deces în rîndul persoanelor deţnute. Ambii deținuți aveau cîte 26 de ani şi îşi ispăşeau pedepsele pentru comiterea unor infracţiuni de tîlhărie.

Potrvit Departamentului Instituţiilor Penitenciare, primul caz de deces a avut loc în jurul orei 15:55. Auzind un zgomot puternic de la zona de producere a instituţiei, colaboratorii de serviciu au ajuns la faţa locului, depistînd prăbuşită o porţiune de perete de la încăperea fostului atelier. Sub dărîmăturile formate a fost găsit corpul neînsufleţit unui deţinut al penitenciarului, în vârstă de 26 ani, care era condamnat la 6 ani și 4 luni privaţiune de libertate. Deţinutul găsit mort era încadrat la munci neremunerate în calitate de „măturător” şi beneficia de acces liber în zona de producere.

Conform constatărilor preventive, deţinutul s-a urcat la etajul 2 al clădiriii avariate. Sprijinîndu-se de un perete, dînsul a căzut de la înălţime, ca rezultat al prăbuşirii unei porţiuni a peretelui respectiv. Deţinutul în cauză a suferit leziuni corporale grave în regiunea capului, incompatibile cu viaţa, provocate de loviturile dărîmăturilor formate.

Al doilea caz de deces s-a produs în jurul orei 17:50. Într-un sector locativ al penitenciarului a fost depistat cadavrul unui deţinut, în vârstă de 26 ani, condamnat la 3 ani de privaţiune de libertate. Conform versiunii prealabile, cauza decesului deţinutului a fost electrocutarea. Astfel, potrivit marturisirilor celorlalţi condamnaţi aflaţi în încăperea respectivă, deţinutul cu pricină a scos o priză şi a încercat să se conecteze la altă fază de aprovizionare cu energie electrică, neasigurîndu-se în modul corespunzător, imediat după ce şi a căzut fără cunoştinţă. Sosit la faţa locului, medicul de gardă al penitenciarului a constatat decesul deţinutului.

Ambele cazuri sunt cercetate de către Inspectoratul de Poliţie şi Procuratura sectorului Rîşcani al capitalei. S-au declanşat două cauze penale pe faptul producerii incidentelor. Concomitent, pentru a determina colaboratorii penitenciarului responsabili pentru supravegherea deţinuţilor care au decedat, Departamentul Instituţiilor Penitenciare a demarat o anchetă de serviciu în acest sens. Cauze decesului deţinuţilor vor fi stabilite de către medicii legişti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente