Doisprezece afgani depistați la frontiera cu România

IMG1
Foto: Tentativa de trecere ilegală a frontierei PC: ijpfiasi.ro

Polițiștii de frontieră al ambelor state în cadrul unei acțiuni comune, au depistat și reținut 12 persoane din Afganistan care au trecut râul Prut din R. Moldova, cu intenția de a ajunge în Spațiul Schengen.

În data de 01 august, în baza informațiilor deținute, ca urmare a cooperării cu polițiștii de frontieră din R. Moldova, a fost organizată o acțiune comună pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

În jurul orei 06.20, polițiștii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcția localității de frontieră Horodiștea, la malul râului Prut, un grup de persoane, patru adulți și opt copii, ce nu iși justificau prezența în zona de frontieră la acea oră.

Polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care s-a stabilit că acestea nu aveau documente de identitate și nu vorbeau limba română, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru stabilirea identității.

În urma verificărilor efectuate în comun cu autoritățile de frontieră moldovene, s-a stabilit că cele 12 persoane sunt din Afganistan, cu vârste cuprinse între un an și 43 de ani.

Migranții au traversat râul Prut, din R. Moldova în România, profitând de apa scăzută din acea zonă, cu intenția de a ajunge ilegal într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au întocmit în cauza lucrare penală sub aspectul săvărșirii infracțiunii de „intrare în tară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, iar în baza Acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Europeană și R. Moldova, cele 12 persoane au fost predate autorităților de frontieră moldovene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente