(foto) După o urmărire în viteză și focuri de armă, polițiștii au găsit o femeie grav rănită în portbagajul unui jeep

urmarire3
Foto: Mașina lăsată lângă Gara de Sud

În seara zilei de 29 august, trei echipaje de poliție au urmărit un jeep, acesta a fost oprit în apropierea Gării de Sud.

Descoperire neașteptată în automobilul unui șofer. Acesta transporta prin capitală o tânără grav rănită, pe care ar fi intenționat să o incendieze.

Conform jurnal.md, totul s-a descoperit în urma unui control de rutină prin capitală. Agenții de patrulare din cadrul INP l-au somat să oprească, dar pentru că șoferul nu s-a conformat, aceștia au continuat să-l urmărească.

Mașina lăsată lângă Gara de Sud
Mașina lăsată lângă Gara de Sud

În timpul urmării prin capitală, bărbatul a tras câteva focuri de armă, deteriorând opt mașini, dintre care trei mașini de poliție. Pentru că nu reușea să scape de poliție, acesta și-a lăsat mașina lângă Gara de Sud.

Aici polițiștii au descoperit în mașină o tânără care era grav rănită. Se pare că infractorul intenționa să-i dea foc. Victima a fost transportată de urgență la spital.

Unul din echipajele de poliție implicat în urmărire
Unul din echipajele de poliție implicat în urmărire

Oamenii legii au reținut și șoferul.  Acesta deja a fost identificat și transportat la Inspectoratul de poliție din sectorul Centru al capitalei.

Ion Bodrug, Șeful Inspectoratului General al Poliției.
Ion Bodrug, Șeful Inspectoratului General al Poliției.

Ion Bodrug, şeful Inspectoratului general de poliţie a declarat pentru publika.md: S-a auzit un strigăt de ajutor şi s-a început urmărirea. Şoferul nu reacţiona şi a tamponat mai multe maşini de patrulare. Poliţiştii au aplicat arma din dotare, au tras opt focuri în aer, de la bun început au fost de avertizare, după care au tras în ţintă, în roţi, o roată din spate este spartă. Patru maşini civile la fel au fost tamponate. În salonul auto s-a depistat o persoană de gen feminin, cu leziuni corporale pe tot corpul, alături a fost găsită şi o sticlă cu benzină”

Ion Bodrug, şeful Inspectoratului general de poliţie: În salon a fost găsit şi un pumnal. Femeia a fost internată în spital, se afla în stare de şoc, a fost bătută destul de tare. Şoferul a fost destul de agresiv, a mers la tamponarea directă a maşinilor de patrulare şi civile, avea un comportament inadecvat. Se verifică informaţia, se presupune că şi dumnealui a tras cu arma. Persoana bănuită este deja identificată,a fost dusă la Inspectoratul de Poliţie Centru.

Potrivit unui martor, infractorul ar fi furat o maşină cu tot cu proprietarul acesteia şi cu încă o persoană care se afla în vehicul: „Maşina mergea pe contrasens, mai să mă lovească şi pe mine, mergea cu uşa deschisă, s-a lovit într-un gard şi a căzut o persoană din ea. Un băiat sau un bărbat,stăpânul maşinii, a fost înjunghiat şi era şi o fată şi infractorii care au furat maşina au vrut să o gâtuie, după care să îi dea foc. Maşina se deplasa cu viteză foarte mare, lovea tare gardurile, acum e într-o stare groaznică”.

După o urmărire ca-n filme jeep-ul a fost oprit în apropierea Gării de Sud PC: Daniela Roșca
După o urmărire ca-n filme jeep-ul a fost oprit în apropierea Gării de Sud PC: Daniela Roșca 

UPDATE.

Poliţia a precizat că femeia de 42 de ani este mama vitregă a bărbatului reţinut.

Femeia a fost internată în secţia de reanimare. Pacienta este inconştientă. Medicii spun că acesta are mai multe leziuni în regiunea capului şi feţei. Totodată, potrivit medicilor, femeia a fost strangulată cu centura de siguranţă. Acesta mai are a urme de scoci în regiunea gâtului şi mâinilor.

„Pacienta a fost transportată în stare gravă cu un traumatism cranio-cerebral deschis cu o contuzie cerebrală gravă. La moment primeşte tratament şi îngrijiri în secţia reanimare. Starea generală, la moment, este stabilă”, a declarat şeful departamentului Medicină Urgentă, Ciprian Gherasim.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente