Halterofilul Igor Bour, descalificat pe viaţă pentru dopaj

dellino premiazione 600
Foto: Igor Bour pe mijloc

Halterofilul Igor Bour, medaliat cu argint la Campionatul European din acest an de la Tirana, Albania, a fost descalificat pe viaţă din competițiile sportive.

Asta după ce a fost prins dopat pentru a doua oară în carieră. Comitetul Naţional Olimpic (CNO) a primit scrisoarea de confirmare din partea Federaţiei Internaţionale de Haltere, în timp ce reprezentanţii Federaţiei Moldoveneşti de Haltere au anunţat că nu dispun de asemenea informaţie, trasnsmite TRM.

CNO a înştiinţat forul mondial că sportivul a fost suspendat de două ori din cauza dopajului, sub nume diferite, dar continuă să participe la competiţii.

Igor Bour a concurat pe arena internaţională sub numele de Igor Lazăr, până în 2004, când a fost suspendat pe doi ani, după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping. Acesta a revenit în sport cu numele său actual.

Conform regulamentului Federaţiei Internaţionale de Haltere, orice sportiv care a fost depistat pozitiv de două ori la teste antidoping este exclus pe viaţă din sportul de performanţă.

În 2008, Bour a fost suspendat din nou din cauza dopajului, pe o perioadă de patru ani. După expirarea termenului, Bour a revenit în sport şi chiar a reuşit să devină în acest an vicecampion european, la categoria de 62 kilograme.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente