Mihai Godea solicită sancțiuni dure pentru separatiștii din Moldova

godea123
Foto: Mihai Godea împotriva separatiștilor. PC ziarulnațional.md

Mihai Godea, deputatul neafiliat a declarat astăzi, 21 august, în cadrul unei conferințe de presă, că cei, care promovează acțiunile separatiste din R. Moldova trebuie sancționați dur, pentru faptul că sfidează Constituția țării.

Potrivit politicianului, legislația R.Moldova trebuie înăsprită astfel încât: Codul Penal, Codul Electoral și Legile cu privire la libertatea de exprimare să permită sancționarea dură a activității de promovare a separatismului, încurajarea sau promovarea acțiunilor anti-constituționale.
„Structurile de stat, precum: PG, SIS și MAI trebuie să documenteze în comun cazurile și să creeze un dosar al crimelor separatismului și/sau ale militarilor ruși împotriva cetățenilor R.Moldova și a statului. Cazurile trebuie judecate în instanță, iar cei condamnați – dați în urmărire internațională”, a declarat Godea.
De asemenea, liderul Partidului Acțiunea Democratică susține că raioanele aflate sub ocupație ar trebui să beneficieze de reprezentare în dreapata Nistrului, astfel încât cetățenii de pe malul stâng să aibă drepturi depline, cu reprezentație politică și administrație publică locală.
Potrivit lui, negocierile în format „5+2” trebuie orientate către retragerea armatei ruse de pe teritoriul stâng al țării, iar  Ministerul de Externe, în colaborare cu Ministerul propus de PAD spre înființare, cel al Reintegrării, să consolideze eforturile pentru recunoașterea internațională a regiunii ocupate transnistrene și obținerea unui statut specific în cadrul ONU. „În consecință, orice cetățean, care va dori să treacă sub protecția autorităilor de la Chișinău, va obține statutul de refugiat și va beneficia de protecție socială”, mai afirmă deputatul.

Sursa: politik.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente