Ultimele negocieri pentru învestirea Guvernului

Ultimele negocieri pentru învestirea Guvernului
Foto: Negocierile pentru crearea Executivului sunt pe ultima sută de metri. Astăzi la ora 14.00 deputații se întrunesc în ședință pentru a da votul de încredere Guvernului Leancă, dar și pentru a stabili cine va fi noul șef al Legislativului.

Negocierile pentru crearea Executivului sunt pe ultima sută de metri. Astăzi la ora 14.00 deputații se întrunesc în ședință pentru a da votul de încredere Guvernului Leancă, dar și pentru a stabili cine va fi noul șef al Legislativului.

Negocierile între PLDM, PD și liberalii conduși de grupul Hadârcă continuă și la această oră. Potrivit surselor din PD, negociatorii au ajuns la un numitor comun și cel mai probabil va fi învestit Guvernul Leanca.

Deși, consiliul Republican al PSRM a luat decizia de a nu susţine Guvernul Leancă, s-ar putea ca doi dintre membrii acestuia să acorde votul de încredere pentru învestirea Guvernului, acestea sunt presupunerile în urma scindării din cadrul partidului.

Mihai Godea a anunțat că formațiunea Acțiunea Democrată nu-și va schimba poziția și în cadrul ședinței nu va vota pentru guvernul Leanca și nici noul președinte al Parlamentului.

Aceeși poziție o are și liderul PL, Mihai Ghimpu subliniind că noua alianță va fi una a intereselor.

În scurt timp vom afla dacă vom avea un nou Guvern, în caz contrat președintele țării va trebui să desemneze un nou  premier.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente