Serviciul fiscal vine în ajutorul transportatorilor onești

FISC1
Foto: Campanie împotriva transportului ilicit de marfuri și persoane. PC ipn.md

Astăzi, 19 august Serviciul Fiscal de Stat a dat startul campaniei de conformare benevolă a persoanelor, care practică activitate în domeniul transportului.

„Campania are drept scop descurajarea activităților ilicite în domeniul transportului de călători și mărfuri. Aceste activități aduc prejudicii enorme bugetului. Ele, de asemenea, afectează grav securitatea rutieră,constituind un pericol pentru sănătatea și viața călătorilor”, a declarat Vitalie Sorocean, șef de direcție la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat.

Astfel, pe parcursul acțiunii, colaboratorii inspectoratelor fiscale teritoriale vor efectua verificări în preajma autogărilor, precum și locurilor de unde pornesc rutele internaționale de transport călători. Conform unor date, numai din Chișinău zilnic sunt transportați cu rute ilicite sau fără bilet 600-800 de călători, iar prejudiciul se ridică la 1mln lei.

„Noi vom vorbi cu oamenii, le vom explica situația , le vom propune să se înregistreze benevol în mod oficial, ca persoană juridică sau fizică pentru acest gen de activitate de transportare a călătorilor sau mărfurilor”, a specificat Sorocean.

Sursa:IPN

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente