Politicienii au stabilit prioritățile pentru următoarea sesiune

politicienii in parlament
Foto: PC jurnal.md.

Partidele politice au anunţat priorităţile pentru sesiunea din toamnă-iarnă a Parlamentului.

Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii PLDM  a afirmat că priorităţile constau în susţinerea iniţiativelor care vin de la Guvern şi care vizează etapele pe care RM trebuie să le parcurgă în perioada de până la Summit-ul de la Vilnius. ,,Este vorba de iniţiative legislative şi anumite elemente de strategie care urmează a fi dezbătute şi adoptate în regim prioritar. Dar, totodată, nu vom uita nici de iniţiativele colegilor de fracţiune, care s-au acumulat într-un număr destul de important. Agenda politică va fi una plină”, a menționat Streleţ.

Liderul fracţiunii PDM, Dumitru Diacov susține că prioritățile vor fi îndreptatele pentru pregătirea Moldovei de Summit-ul de la Vilnius: ,,În sesiunea de toamnă trebuie să nu uităm despre politica fiscală şi proiectul bugetului de stat care trebuie aprobat până la 1 octombrie”, a conchis Diacov.

Ion Hadîrcă a menţionat că grupul liberalilor reformatori nu au stabilit încă prioritățile pentru sesiunea următoare.

PCRM rămân la aceeași prioritate ,,schimbarea guvernării”,a anunţat deputatul comunist Artur Reşetnicov. El a adăugat că şi în sesiunea de toamnă deputaţii PCRM vor propune iniţiative legate de probleme sociale.

Sursa: TV7

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente