Japonia a oferit Republicii Moldova un grant de apropae 3 milioane de dolari SUA pentru implementarea proiectului „Integrarea copiilor cu dizabilităţi în şcolile generale”. Acordul în acest sens a fost semnat astăzi, 6 august.

Ajutorul bănesc este oferit de Guvernul Japoniei prin Fondul de Politici de Dezvoltare a Resurselor Umane şi administrat de Banca Mondială.

Documentul a fost semnat de Qimiao Fan, director regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Ucraina şi Belarus, şi Boris Popadiuc, director executiv al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova.

Boris Popadiuc a declarat că: ,,în cadrul proiectului, în toate şcolile din ţară vor fi efectuate studii sociologice şi ulterior vor fi selectate 24 de raioane potenţial beneficiare de investiţii. La cea de-a doua etapă a proiectului vor fi selectate 20 de comunităţi cu şcoli de circumscripţie pentru implementarea subproiectelor pilot.”

Din anul 1992, de cînd Republica Moldova a aderat la Banca Mondială, au fost alocate 910 milioane de dolari SUA pentru 45 de operaţiuni în ţară.

Sursa: moldpres.md.