Moldova vrea liberalizarea comerțului de vin în Rusia

La_botul_calului,_promo_14.10.11
Foto: Moldova dorește liberalizarea exportului de produse în Federația Rusă. PC: m-club.md

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, după discuțiile purtate cu omologul său rus, Serghei Lavrov, a cerut Federației Ruse să examineze posibilitatea exporturilor vinurilor pe piață rusă.

Potrivit Lui Gherman, relațiile economice moldo-ruse se dezvoltă într-o direcție pozitivă, dar ar putea fi şi mai bune: „În timpul discuțiilor, am constatat că relațiile comercial-economice bilaterale se dezvoltă dinamic, dar, cum a menționat Ministrul rus de Externe, continuă să existe un potențial neexploatat”.

În contextul în care de la începutul acestui an producătorii moldoveni au livrat pe piaţa rusă circa 2 466 de loturi de vinuri, 240 de divin şi 304 loturi de vinuri în vrac, în volum total de circa 20 de mil. de litri de băuturi alcoolice s-a cerut liberalizarea exportului produselor vinicole pe piață din Rusia.

„Republica Moldova a solicitat examinarea posibilității de liberalizare a exportului de produse moldovenești pe piața rusă, în special produsele vinicole”, a declarat Gherman.

Sursa: Economist

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente