Negocierile au luat sfârșit și începe procedura de parafare a Acordului de Liber Schimb

prives.eu
Foto: Ngocierile privind Acordul de Liber Schimb s-au încheiat. PC; privesc.eu

Negocierile privind Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre RM şi UE au luat sfârşit, miercuri, 12 iunie.

Viceministrul Economiei, Octavia Calmâc a comunicat în cadrul conferinței de presă că ,,prevederile Acordului urmează să fie aplicate de anul viitor, acesta se va râsfrânge asupra ăntregului teritoriu și nu s-au fpcut precizări pentru teritoriul din partea stângă a Nistrului”.
Totodată, acesta a mai menționat că negocierile s-au desfășurat în 7 runde și au fost cele mai rapide negocieri avute de UE cu un stat membru al Parteneriatului Estic.

Luc Livigne, negociatorul din partea UE a declarat: ,,UE este unul din partenerii cei mai mari cu care are relații comerciale Moldova, dar noi considerăm că există un potențial mai mare și a relațiilor economice. În Acord nu sunt prevăzute doar elementele tradiționale, ce reglemetează, dar și barierele pe care ar putea întâmpine exportatorii.”

Luc Divigne este de părere că în urma semnării Acordului în afară de faptul că se vor deschide piața externă, efectele indirecte vor fi crearea unui climat favorail economic ce va atrage investiții străine.

Sursa: privesc.eu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente