Au furat peste un milion de lei. Acum vor sta la închisoare 10 și 8 ani

chei_003_usa
Foto: ''Au împrumutat cheile pentru a comite un jaf'' PC: arhivafoto.ro

Un chişinăuian şi concubina acestuia au fost recent condamnaţi la 10 şi respectiv 8 ani de detenţie pentru furt în proporţii deosebit de mari.

În august 2012 inculpaţii au pătruns într-un apartament de pe bulevardul Moscovei, de unde au sustras bani, bunuri şi bijuterii din aur estimate în total la peste un milion şi jumătate de lei, ne informează Procuratura Generală.

Aceştia au pătruns în apartament în timp ce proprietarul casei, care este însoţitor de tren, era plecat pentru cîteva zile în cursă lungă. Victima a lăsat cheia de la locuinţă prietenei sale, care era cunoscută cu inculpata. Din neatenţie şi fără a bănui ceva aceasta a lăsat geanta cu cheia de la apartament fără supraveghere, moment în care inculpata s-a făcut nevăzută. În decurs de cîteva ore învinuiţii au „curăţat” apartamentul şi au adus cheia la loc, iar pentru a-i induce în eroare pe oamenii legii, au plasat în casa prietenei victimei şi unele lucruri furate.

Aproximativ peste o lună de la comiterea crimei,  procurorii i-au reţinut pe cei doi şi i-au plasat în arest. Din datele procurorilor, inculpaţii au 32 şi respectiv 30 de ani şi anterior au mai fost condamnaţi pentru infracţiuni similare.

Statisticile Procuraturii Generale arată că, în primele 6 luni ale anului curent pe teritoriul republicii au fost săvîrşite 18 098 crime, din care, mai mult de jumătate (10.004) fac parte din categoria infracţiunilor comise contra patrimoniului şi, în special, furturile – 7.563 cazuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente