O mașină de lux furată din Germania, depistată la frontieră

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: A încercat să introducă în țară o mașină de lux furată PC: ijpfiasi.ro

O maşină de lux în valoare de peste 43 mii euro, declarată furată în Germania, a fost descoperită de către poliţiştii de frontieră în Vama Albiţa, după ce deţinătorul maşinii, un tânăr de 26 de ani, a prezentat la controlul vamal documente false.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iași, în ziua de 28 iunie, în jurul orelor 19.00, la P.T.F.Albița/I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei doi bărbați, cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, Iacob B., si Radu C., în vârsta de 51, respectiv 26 de ani, primul dintre ei conducand un ansamblu de vehicule format din autoturism și o remorcă pe care transporta un autoturism marca Audi Q5.

PC: ijpfiasi.ro
PC: ijpfiasi.ro

Autoritățile de frontieră române având suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare, prezentat la control,  au efectuat un cotrol mai amănunțit, constatând că documentul este fals, iar autoturismul figurează ca fiind declarat furat din Germania.

PC: ijpfiasi.ro
PC: ijpfiasi.ro

În legatură cu cele constatate, tânărul de 26 ani, a declarat că în data de 27.06.2013, a cumpărat autoturismul de la un cetațean din Piatra Neamt, plătind pentru acesta suma de 15.000 euro, rămânând să-i mai dea vânzătorului suma de 17.000 euro.

Polițiștii de frontieră au întocmit un dosar penal pentru furt și uz de fals.

Vehiculul în valoare de 200.000 lei a fost indisponibilizat, în vederea recuperării acestuia de catre proprietar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente