Tânărul care a violat o minoră într-un lan de porumb a fost reținut

img_4018
Foto: Poliția a reținut suspect în cazul violului minorei din raionul Drochia PC: IGP

Tânărul care a violat duminică, 21 iulie, o fetiță de 11 ani, din satul Cotova, raionul Drochia, într-un lan de porumb a fost reținut.

Oamenii legi au identificat și reținut suspectul a doua zi în jurul orei 17:00. Interogat de poliție, tînărul și-a recunoscut vina, ne informeaază Inspectoratul General de Poliție.

Acesta are 24 de ani, originar din satul Căinarii Vechi, raionul Soroca și a fost anterior condamnat pentru furt și acţiuni care dezorganizează activitatea penitenciarelor.

Amintim, că în seara zilei de 21 iulie, în jurul orei 19:20, în apropierea satului Cotova, raionul Drochia, o fetiță de 11 ani, a fost atacată, jefuită și violată de către un tînăr. Agresorul, a atacat-o pe fetiță din spate aplicînd faţă de ea violenţă fizică, a tras-o forţat într-un lan cu porumb unde în mod deschis a jefuit-o de o cruciliţă și o pereche de cercei din aur. Apoi, profitînd de imposibilitatea minorei, a violat-o.

După săvîrșirea violului, suspectul ar fi încercat să o stranguleze cu mîinele. Crezînd că fetița este moartă, suspectul a dat foc vestei în care era îmbrăcată minora, cu scopul de a ascunde urmele infracțiunii şi a dispărut de la faţa locului. Pentru a șterge careva urma acesta a dat foc bluzei fetiței.

La moment, tînărul se află în arestul poliției pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru Tentativă de omor, Viol săvîrșit cu bună-ştiinţă asupra unui minor și Jaf. Potrivit legislației, suspectul riscă privațiune de libertate de pînă la 20 de ani sau detențiune pe viață.

Fetiței de 11 ani i-a fost asigurată asistenţă psihologică şi securitatea personală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente