Moldova și Slovenia au semnat Declaraţia privind integrarea europeană a RM

zaminiri2
Foto: Miniștrii de externe ai Slovaciei și Moldovei în cadrul întâlnirii de la Bruxelles. PC: foreign.gov.sk

Luni, 22 iulie, s-a desfășurat cea de a patra ministrială a Parteneriatului Estic la Bruxelles. Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut o întrevedere cu omologul sloven, Karl Erjavec.

Astfel, şefii diplomaţiilor de la Ljubljana şi Chişinău au convenit să intensifice cooperarea bilaterală în baza agendei de integrare europeană a R. Moldova și au semnat Declaraţia privind integrarea europeană a RM.

Ministrul Natalia Gherman a stabilit cu omologul sloven, Karl Erjavec, asistenţa pe care Slovenia o va acorda ţării noastre în procesul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE. Instituirea zonei de liber schimb cu UE şi Dialogul privind liberalizarea regimului de vize va constitui o prioritate a sprijinului din partea Sloveniei, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

De asemenea, ministrul Natalia Gherman a avut întrevederi bilaterale cu ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, şi ministrul pentru Afaceri Europene al Franţei, Thierry Repentin, în cadrul cărora a fost discutat calendarul acţiunilor necesare a fi întreprinse în vederea parafării şi semnării ulterioare a Acordului de Asociere RM-UE.

 

Taguri: ##diez#Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente