Vlad Filat: ,,Prin parafarea Acordului de asociere vom bate palma cu țările europene”

vlad filat la politica
Foto: Vlad Filat afirmă că după parafarea Acordului de asociere de la Summitul de la Vilnius trebuie să ne continuăm drumul european. PC: TV7

Fostul premier, Vlad Filat susține că prin parafarea Acordului de asociere vom bate palma cu țările europene, acesta nefiind doar un element tehnic. Declarațiile în acest sens au fost făcute de Vlad Filat în cadrul unei emisiuni de la TV7.

Întrebat ce se înțelege prin parafarea Acordului de asociere și la ce trebuie să ne așteptăm după eventuala semnare, liderul PLDM afirmă că parafarea deja presupune negocierea cu țările europene. ,,Parafarea Acordului de asociere presupune că am bătut palma cu țările din Uniunea Europeană și nu reprezintă doar un element tehnic, aceasta însemnă semnarea de către toate țările membre, deci negocierile s-au purtat cu toate țările UE”, susține fostul premier.

De asemnea, acesta a adăugat că: ,,Semnarea va avea loc după ce se va finaliza procesul de traducere sub aspectul juridic. Noi am negociat acordul în formula de aplicare provizorie ceea ce înseamnă că după  ratificarea de către Moldova acesta va intra în vigoare până la ratificarea de către fiecăre țără, doar atunci când o țară va respinge apare problema.”

Totodată, în contextul procesului de integrare, aceasta a declarat că Republica Moldova trebuie să continue și să obțină statutul de țară candidat și ulterior să obțină aderarea.

Sursa: privesc.eu

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente