(video) Operații ca în timpul războiului la un spital de copii din Chișinău

spital
Foto: Operaţie cu ciocanul rotopercutor, la Spitalul Municipal pentru copii „Valentin Ignatenco“ PC: Captură video

Un băiat a fost operat la Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco cu un ciocan şi un cleşte de scos cuiele.

Chirurgie cu ciocanul rotopercutor şi operaţii de mare precizie cu cleşti de scos cuie. S-a întâmplat într-un bloc chirurgical al Spitalului Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco. Incidentul a fost filmat cu camera ascunsă de către unul dintre medicii care au asistat la operaţie, relevă Adevărul.md cu transmitere la pan.md.

În imaginile video se vede cum un chirurg porneşte ciocanul rotopercutor mâna unui copil, în timp ce altul curăţă sângele apărut în urma inciziei.

Din clipul filmat se mai poate observa cum medicii folosesc în intervenţia chirurgicală şi un cleşte de scos cuie, închis la culoare, care şi-ar găsi locul mai degrabă într-un şantier de construcţii, decât într-o sală de operaţii.

Medicul care a filmat clipul a spus pentru sursa citată faptul că directorul medical Nicolae Starciuc nu cumpără aparatură chirurgicală profesionistă, deşi în bugetul spitalului ar fi bani pentru astfel de investiţii.

Totodată, prim-ministrul Iurie Leancă este indignat de condiţiile în care s-ar desfăşura operaţiile la spitalul de copii „Valentin Ignatenco“. Iurie Leancă a cerut ministrului Sănătăţii, Andrei Usatâi, să meargă la spitalul de copii ca să verifice starea lucrurilor.

Premierul a cerut să fie suspendaţi din funcţie cei care se fac responsabili de o atare situaţie, în cazul în care cele relatate se adeveresc. La fel, premierul a dat dispoziţie ministerului să facă o inventariere a utilajului medical şi să identifice resurse financiare pentru procurarea unor noi ustensile medicale.

Taguri: #chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente