Traian Băsescu în vizită la Dorin Chirtoacă

DSC_0307
Foto: Președintele României și edilul Capitalei PC: Chisinau.md

Primarul general, Dorin Chirtoacă, l-a primit în vizită, astăzi, la Primărie, pe Preşedintele Românei, Traian Băsescu. Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc, cu uşile închise, în cabinetul primarului.

Cei doi oficiali au trecut în revistă bunele relaţii dintre primarul Dorin Chirtoacă şi Traian Băsescu, de la 2007 – încoace, de la preluarea mandatului de către actualul primar al Chişinăului. Potrivit Edilului-şef al Capitalei, şeful statului român a ţinut să ajungă neapărat la Primăria Chişinău, ceea ce reprezintă o onoare pentru administraţia publică locală a municipiului Chişinău, convenindu-se ca cei doi oficiali să aibă o vizită şi la Bucureşti, pentru a reuşi rezolvarea problemelor de pe agenda comună, se arată într-un comunicat emis de Primăria Municipiului Chișinău.

În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă i-a sugerat preşedintelui României ca, pe lângă cele 100 milioane lei, aprobate acum câţiva ani, să se aprobe finanţare anuală pentru primăriile din Republica Moldova, de circa 1 milion de lei moldoveneşti sau echivalentul a 50 mii euro pentru fiecare administraţie publică locală, ca asistenţă bugetară directă, pentru a obţine mai multe lucrări de infrastructură, sprijinite de la Bucureşti, exact pe modelul susţinerii acordate de Uniunea Europeană pentru Guvernul Republicii Moldova.

Reamintim că anterior în cadrului unei vizite la București, Dorin Chirtoacă i-a oferit drept cadou cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu România o oală din lut cu pământ din Republica Moldova. Şeful statului român, Traian Băsescu s-a mai aflat în vizită la Primăria Chişinău pe 27 ianuarie 2010.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente