În primele 10 zile au fost portate 550 de numere de telefonie mobilă

decis-portabilitatea-numerelor-telefonice-mobile-incepand-cu-1-mai-2013-1350390217
Foto: Portabilitatea numerelor PC: finantistii.ro

În 10 zile de la lansarea portabilităţii numerelor de telefonie mobilă, au fost realizate 550 de portări ale numerelor, primul număr de telefon portat în R. Moldova fiind activat la 4 iulie curent.

Până pe 11 iulie 2013, în baza de date au fost înregistrate circa 2000 de cereri de portare a numerelor de telefonie mobilă. Numărul cererilor de portare a crescut rapid de la o zi la alta, din 1 iulie, data la care în R. Moldova a fost lansată portabilitatea numerelor de telefon. La moment, peste 550 de numere portate sunt activate şi funcţionează în reţelele furnizorilor aleşi de utilizatorii respectivi, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

ANRCETI consideră că succesul portabilităţii numerelor trebuie evaluat nu atât în funcţie de numărul de portări care au loc, ci mai ales de eforturile pe care le depun furnizorii pentru a-şi păstra clienţii, prin oferte mai avantajoase, calitate mai bună a serviciilor şi tarife mai mici.

Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor de telefonie care permite acestora să-şi păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul. Începând cu 1 iulie 2013, orice utilizator de telefonie mobilă poate beneficia de serviciul de portabilitate a numerelor în maximum 5 zile lucrătoare de la depunerea unei cereri la furnizorul pe care l-a ales. Lansarea portabilităţii numerelor de telefonie fixă este preconizată pentru 31 iulie 2013.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente