Dirk Schuebel despre vizita oficialului Catherine Ashton în Moldova

Catherine Ashton
Foto: Catherine Ashton vine la Chișinău. PC flux.md

Șeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Dirk Schuebel este de părere că vizita Înaltului Reprezentant european Catherine Ashton argumentează că Republica Moldova este în atenţia UE.

Pe data de 9 iulie curent Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton va efectua o vizită de lucru la Chişinău unde se va întâlni cu oficialii moldoveni.

În acest context Dirk Shuebel a afirmat că vizita va fi o bună pregătire pentru evenimentul pe care îl aşteaptă atât Republica Moldova cât şi Uniunea Europeană.

De asemenea acesta susține că: ,,Uniunea Europeană nu susţinem concret coliţia de guvernare, ci cetăţenii Republicii Moldova. Şi îi vom susţine în continuare, dar pentru aceasta este necesar sa fie continuate reformele care au demarat, să le fie asigurată o finalitate în beneficiul cetăţenilor”.

Oficialul a lăsat să se înțeleagă că dacă vom obține rezultate favorabile, atunci cu sigurnaţă, vom atinge obiectivul Summitului de la Vilnius, parafarea Acordului de Asociere UE – RM, care va include și regimul liber de vize.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente