Top 5 destinații exotice unde poți trăi foarte ieftin

Capture b
Foto: Poți avea viața la care visai cu mai puțin de 500 de dolari pe lună. PC: tourist-destinations.net

Cele mai ieftine locuri în care poţi locui sunt totodată şi cele mai frumoase destinaţii exotice. #diez a facut topul țărilor unde poți trăi cu 500 de dolari pe lună.

#1 Thailanda

Dacă vei merge în Thailanda vei vedea cum este să plăteşti 1 dolar sau 0.7 euro pe o bere. Dacă ţi-ai dorit vreodată să ai asemenea preţuri şi acasă, atunci gândeşte-te să te muţi în Ţara Zâmbetelor, unde vei putea trăi cu mai puţin de 500 de dolari sau 350 de euro pe lună.

Pentru acești bani poţi găsi cazare bună în locuri frumoase, cum ar fi Chang Mai, la nord, unde plăteşti chirie 30 de dolari pe lună pentru un apartament micuţ. Mai aproape de coastă cam 90 de dolari. Dacă găteşti acasă nu mai trebuie să cheltui aproape nimic, fructele, legumele şi carnea, la piaţă sunt foarte ieftine. Dacă nu ştii să găteşti, încearcă mâncarea de la tarabele de pe stradă, unde pentru un pui picant cu orez sau tăiţei scoţi din buzunar 1 dolar. Cheltui aproximativ 200 de dolari pe lună pentru mâncare, aşa că îţi mai rămân alţi 200 să te bucuri de excursii, restaurante, petreceri şi cumpărături.

În Thailanda poți avea parte de așa priveliște. PC: nationalgeographic.com
În Thailanda poți avea parte de așa priveliște. PC: nationalgeographic.com

#2 Cambogia

În pofida istoriei acestei ţări, la regimul sângeros al lui Pol Pot şi la sărăcie, Cambogia este ca un paradis. Nu are plaje chiar aşa de grozave ca Thailanda însă poţi să trăieşti cu uşurinţă în capitala Phnom Penh cu mai puţin de 500 de dolari sau 350 de euro, pe lună la fel ca și în țara vecină.

Chiria te va costa 200 dolari/142 euro, dar poţi reduce costurile dacă le împarţi cu un amic sau cu un alt călător pe termen lung.

Cu cei 300 de dolari care îţi rămân te poţi descurca cu uşurinţă. Preţurile sunt similare sau chiar mai mici decât în Thailanda. O masă la restaurantul local te costă cam 2 dolari, 1.40 euro porţia de mâncare şi 1 dolar o bere. Chiar şi din această sumă poţi să economiseşti, daca mănânci de la tarabele stradale, care au o mâncare simplă dar foarte gustoasă.

Localnicii sunt foarte săraci dar modeşti şi sociabili. Dacă vrei să lucrezi poţi preda limba engleză sau să te implici în activităţile organizaţiilor nonguvernamentale care activează în zonă.

Un apus de soare magnific în Cambogia PC: angkortaxidriver.com
Un apus de soare magnific în Cambogia PC: angkortaxidriver.com

# 3 Filipine

Filipine este o altă destinaţie exotică unde poţi trăi cu 500 de dolari pe lună. Dacă mergi în Cebu, una dintre cele mai dezvoltate provincii găseşti plaje cu nisip alb, terenuri de golf şi locuri grozave pentru cumpărături. Un apartament drăguţ te va costa 150 dolari, 106 euro pe lună. În alte oraşe precum Damaguete City poţi închiria o cameră cu 40 de dolari pe lună.

Mâncarea este și ea ieftină, 200 de dolari pe lună îţi ajung pentru toate necesităţile, inclusiv alcool şi tutun.  O bere costă 0,55 dolari, iar un pachet de ţigări 0,80 dolari.

Filipine este al doilea arhipelag de pe glob și singura țară catolică din Asia. PC: travel.nationalgeographic.com

# 4 Costa Rica

Doar câţiva dolari/euro îţi ajung să locuieşti în Costa Rica. Ţara are 12 zone climatice diferite, o floră şi o faună abundentă, cu vreme caldă şi locuitori care se numesc Ticos, oameni foarte spirituali şi prietenoşi.

Preţurile din oraşul San Jose sunt cele mai mici din toate oraşele lumii. Poţi trăi cu uşurinţă cu un buget de 500-600 de euro pe lună, dacă împarţi apartamentul cu un coleg sau un amic. Bineînţeles, cu cât te îndepărtezi de San Jose cu atât mai mult scad preţurile. La 75 de kilometri poţi închiria o casă mică sau medie cu 250 de dolari pe lună/177 euro, iar la restaurante poţi mânca foarte bine cu 4 – 5 dolari.

Dacă cumperi mâncare din piaţă şi de la vânzătorii de pe stradă poţi cheltui mai puţin, pentru că o legătură de banane costă doar 0.50 dolari. Ţigările costă 1,20 dolari pachetul. Atunci când te afli în Costa Rica poţi învăţa să-ţi dezvolţi abilităţile de surf sau alte sporturi pe apă pentru care este nevoie de valuri mari.

Costa Rica poate deveni destinația perfectă pentru tine. PC: beauty-places.com
Costa Rica poate deveni destinația perfectă pentru tine. PC: beauty-places.com

# 5 Belize

Belize este considerată cea mai frumoasă ţară din America Centrală. Are de toate: plaje superbe, climat subtropical, floră şi faună bogată. Limba oficială este chiar limba engleză. Ţara este un paradis pentru cei care practică scufundările şi snorkelingul. Reciful Belize oferă peste 127 de insule unde poţi vedea unele dintre cele mai bine păstrate ecosisteme marine din lume.

Costurile traiului aici sunt similare cu cele din Costa Rica. Pentru o casă mare în districtul Cayo, la o oră de mers cu maşina de Belize City, plăteşti cam 300 de dolari pe lună, dar dacă împarţi şi cu altcineva locuinţa te va costa mai puţin.

Înainte însă să-ţi faci bagajele ţine minte că există şi sezoane uscate, respectiv umede, astfel că vremea s-ar putea să nu fie aşa de perfectă cum îți doreşti. Sezonul ploios începe în mai şi se termină în octombrie. Există pericol de uragane.

Belize este un paradis pentru cei care practică scufundările şi snorkelingul PC: tourist-destinations.net
Belize este un paradis pentru cei care practică scufundările şi snorkelingul
PC: tourist-destinations.net

Desigur, ieftin este un concept relativ şi ceea ce ţie ţi se pare ieftin este posibil să nu fie acelaşi lucru şi pentru cei care trăiesc acolo. Dar dacă ieftin înseamnă să trăieşti pentru câţiva dolari/euro/lire pe zi, atunci locaţiile ideale sunt acestea.

Tu unde alegi să mergi?

Sursa: thecostaricanews.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente