Bilanțul ploii de ieri: 100 de locuințe inundate și 43 de oraşe în întuneric

658x0_ploi
Foto: Consecintele ploii PC: timpul.md

Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au primit peste 100 de solicitări din partea populaţiei, după ce ploaia a intrat în subsolurile şi gospodăriile oamenilor.

Pompierii au intervenit la mai multe adrese din capitală. Cele mai multe acţiuni au fost de deblocare și pompare a apelor din edificiile inundate fost întreprinse pe străzile: Calea Ieşilor, Milescu Spătaru, Putnei, Timişoara, Gr. Vieru şi Andrei Doga. Salvatorii au pompat apa din subsoluri şi au efectuat lucrări de tractare a mijloacelor de transport care au rămas blocate în trafic. Pe strada Calea Ieșilor, mai mute mijloace de transport au fost blocate de ape, iar oamenii au putut fi evacuați din autoturisme, după ce pompierii au ajuns la fața locului. Lucrări de deblocarea a autoturismelor au mai fost efectuate în raioanele Ungheni şi Călăraşi.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, de la energia electrică rămân deconectate 43 de localităţi din 14 raioane. Fără curent electric sunt localităţi din raioanele: Făleşti, Căuşeni, Ştefan Vodă, Hînceşti, Cahul, Basarabeasca, Leova, Taraclia, UTA Găgăuzia, Rezina, Orhei, Străşeni, Ialoveni şi mun. Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente