Apa face noi victime. Încă doi bărbați au murit înecaţi

Foto: Scăldatul în bazinele acvatice face noi victime PC: radioplai.md

Două bărbați din Șoldănești și Glodeni au murit înecați, ieri, 25 iunie.

Potrivit Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, primul caz de înec a vut loc în Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti. Un bărbat de 36 de ani a mers ieri la scăldat, la un iaz din localitatea. Martorii care au observat că persoana nu mai poate fi salvată și au chemat ajutor. Efectivul gărzii Unităţii salvatori şi pompieri Şoldăneşti, în comun cu populaţia, au efectuat lucrări de căutare în apă, dar fără rezultat. Acestea vor continua şi pe parcursul zilei de astăzi.

Cel de al doilea caz tragic s-a întâmplat tot ieri, în satul Hîjdieni, raionul Glodeni. Nişte persoane au observat pe suprafaţa lacului din apropierea localităţii, corpul neînsufleţit al unui bărbat, de 59 de ani. Acesta a fost scos la mal de către populaţie. Toate circumstanţele care au dus la producerea tragediilor, vor fi cercetate de organele de drept.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează repetat oamenii, să dea dovadă de prudenţă cînd merg la scăldat, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

De la începutul sezonului cald, s-au înecat 25 persoane, dintre care 6 minori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente