Încă un poliţist condamnat în „dosarul 7 aprilie 2009”

Foto: Incă un polițist a fost condamnat pentru tortură PC: infoprut.ro

Un inspector al secţiei poliţiei criminale al Inspectoratului de Poliţie sect. Râşcani a fost condamnat pentru că a torturat un participant la dezordinile în masă din 7 aprilie 2009.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii capitalei, pe 9 aprilie 2009, poliţistul i-a aplicat unui tânăr mai multe lovituri cu pumnii peste diferite părţi ale corpului cu scopul de a obţine informaţii despre alţi participanţi la protestele violente din 7 aprilie 2009.

Câteva ore mai târziu, inculpatul a impus victima să se culce cu faţa la podea, după care i-a aplicat multiple lovituri cu picioarele.

Prin sentinţa instanţei de judecată poliţistul a fost condamnat pentru exces de putere la 3 ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa funcţii în organele de drept pe un termen de 2 ani, cu suspendarea executării pedepsei condiţionat pe un termen de probă de 2 ani.

Anterior, procurorii l-au învinuit pe poliţist de comiterea torturii, însă Judecătoria sect. Rîşcani a recalificat acţiunile inculpatului condamnându-l pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Procurorii consideră sentinţa ca fiind prea blândă şi anunţă că o vor ataca în instanţa ierarhic superioară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente