Igor Corman a avut o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European

I.-Corman_M.-Schulz
Foto: Întrevederea dintre cu Martin Schulz şi Igor Corman. PC parlament.md.

Președintele Legislativului, Igor Corman a avut o întrevedere cu Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European, scrie într-un comunicat emis de Parlament.

În cadrul întrevederii oficialii au făcut schimb de păreri referitor la situația politică din Republica Moldova, după depășirea crizei și învestirea noului Guvern, au discutat despre prioritățile acestuia şi ale noii coaliții pro-europene, precum și situația din regiunea transnistreană a țării. De asemenea, au fost trecute în revistă ultimele evoluții înregistrate în cooperarea Republica Moldova – UE și, respectiv, în dialogul dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European.

În acest context, Igor Corman a adresat mulțumiri pentru susținerea de care beneficiază statul nostru în implementarea reformelor europene, exprimându-și speranța că Parlamentul European va acorda și în continuare sprijinul necesar Republicii Moldova.
În cadrul discuțiilor, Martin Schulz a subliniat importanța cooperării între ramurile puterii legislative și executive, salutând organizarea, săptămâna trecută, a primei reuniuni de coordonare dintre Legislativ şi Executiv. Totodată, oficialul european a exprimat sprijinul Parlamentului European pentru agenda europeană a Republicii Moldova, inclusiv privind dezvoltarea relațiilor interparlamentare, transferului de experiență în procesul de ajustare a legislației naționale la normele și standardele europene.
Reamintim că aceasta este prima vizită oficială peste hotarele ţării a speakerului.

Sursa: parlament.md

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente