Președintele Parlamentului, Igor Corman, a avut astăzi, 12 iunie o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turce, Mehmet Selim Kartal.

Cei doi au discutat despre  relațiile bilaterale dintre cele două state, în special, colaborarea pe filiera parlamentară și intensificarea schimbului de practici legislative la nivelul comisiilor de profil și al grupurilor parlamentare de prietenie.

Igor Corman a evedențiat în timpul întrevederii bunele relaţii între cele două state şi potenţialul de dezvoltare a acestora în continuare. În mod special, Președintele Parlamentului a apreciat colaborarea existentă la nivel parlamentar și a pledat pentru intensificarea acesteia.

La rândul său, oficialul turc și-a exprimat încrederea că relațiile moldo-turce vor cunoaște în continuare o evoluție ascendentă, menționînd că intensificarea cooperării parlamentare pe dimensiunea comisiilor de specialitate și a grupurilor parlamentare de prietenie va contribui la eficientizarea schimbului de bune practici între cele două legislative.

Președintele Parlamentului a asigurat că sunt depuse toate eforturile pentru a menţine şi a îmbunătăţi relaţiile bilaterale moldo-turce, consolidînd și colaborarea la nivel parlamentar.

Sursa: parlament.md.