Aderarea Moldovei la UE este un proces ireversibil

igor-corman.ziarulnaional.md_-624×416
Foto: Inițiativa de a elabora un astfel de document aparține Președintelui Parlamentului, Igor Corman. PC: Ziarul National

Declarația Parlamentului RM privind susținerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova a fost elaborată de un grup de deputați, din care nu au făcut parte reprezentanții PCRM și a fost votată joi de majoritatea parlamentară.

Inițiativa de a elabora un astfel de document aparține Președintelui Parlamentului, Igor Corman.

„Peste două săptămâni, la Vilnius va avea loc Summitul Parteneriatului Estic, unde se va confirma că toate eforturile depuse până acum au început să dea roadă. În pofida perioadei complicate prin care am trecut, iată ne apropiem de un eveniment important, ce ne va oferi o nouă perspectivă. Depinde de noi cum vom folosi această perspectivă. Sunt sigur că doar pe această cale vom putea edifica un stat de drept, fără corupție, să atragem investiții, să creem locuri de muncă. Sunt sigur că toți cetățenii din RM, indiferent din ce grup etnic fac parte, doresc să aibă un trai civilizat.”, a declarat Igor Corman.

Prin acest document deputații din Coaliția de Guvernare și-au arătat atașamentul față de valorile europene și de parcursul european al Republicii Moldova.

„Aderarea RM este un obiectiv strategic și un proces ireversibil. Aspirațiile cetățenilor la un trai liber și prosper vor prevala pe parcursul întregului proces de eurointegrare. Parafarea și semnarea ulterioară a Acordului de Asociere dintre RM și UE, inclusiv crearea zonei de liber schimb reprezintă baza reală a politicii economice dintre RM și UE și constituie un eveniment istoric pentru parcursul european al R. Moldova. Realizarea prevederilor dialogului UE -RM privind liberalizarea regimului de vize, astfel încât fiecare cetățean să beneficieze de avantajele circulației libere, reprezintă o libertate fundamentală, garantată de procesul de integrare europeană”, se spune în document.

Sursa: Bloguvern

Taguri: #igor corman#UE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente