Și-a transformat microbuzul în stație PECO

Foto: Și-a transformat mijlocul de transport într-o staţie de alimentare cu combustibil confecţionată artizanal PC: captură video

Ofiţerii Serviciului investigare a fraudelor economice IP Rîşcani al DP mun. Chişinău au demascat activitatea ilegală a unui locuitor al capitalei, în vârstă de 30 ani, care aproviziona cu motorină microbuzele de rută.

Poliţiştii l-au reţinut în momentul când alimenta cu petrol un microbuz chiar la staţia terminus 109 şi 191. La faţa locului s-a depistat în unitatea de transport a suspectului o staţie de alimentare cu combustibil confecţionată artizanal, cu două cisterne în cantitate de 1 000 litri, cu contor, pompe şi alte butelii auxiliare. Camionul a fost special reutilat în acest scop, fără să fie întocmite actele necesare de reutilare. Bărbatul comercializa un litru de motorină la preţul de 14,30 lei.

Cantitatea de motorină a fost ridicată iar comerciantul este cercetat pentru încălcarea legislaţiei în domeniul pieţei produselor petroliere şi riscă o amendă de până la 3 000 lei cu confiscarea utilajului şi cantităţii de petrol. Poliţiştii investighează versiunile privind provenienţa mărfii, precum şi implicarea altor persoane în această schemă ilegală.

O altă fraudă a fost depistată la un magazin de pe traseul Stăuceni – Cricova. În rezultatul verificărilor de specialitate a fost găsit un depozit clandestin de producere a băuturilor alcoolice. S-au ridicat 177 de sticle a câte 1,5 litri şi 30 de sticle a câte 2 litri cu alcool, estimate în sumă totală de 5 000 lei. Ulterior s-a stabilit că băuturile au fost contrafăcute şi urmau să fie comercializate. În acest context proprietara magazinului este cercetată pentru încălcarea legislaţiei cu privire la fabricarea şi circulaţia producţiei alcoolice şi riscă o amendă de până la 10 000 lei.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TNbGnDgDvG0]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente