Partidul lui Merkel e nemulțumit de declarația lui Hollande

5048b935886c72f9bb54efb9d016a36a
Foto: Merkel și Hollande nu prea se mai înțeleg. PC protothema.gr

Preşedintele francez, Francois Hollande, a cerut ieri Comisiei Europene să nu mai „dicteze” Franţei ce să facă. Vicepreşedintele grupului parlamentar al conservatorilor germani, Andreas Schockenhoff, a apreciat joi ca ”nepotrivite” criticile aduse de francez.

„Comisia nu trebuie să ne dicteze ce avem de făcut. Ea poate să spună doar că Franţa trebuie să-şi echilibreze finanţele publice”, a declarat Hollande în timpul unei vizite la Rodez, în sud-vestul Franţei. „În ceea ce priveşte reformele structurale, mai ales reforma pensiilor, noi şi numai noi suntem în măsură să spunem care este drumul de urmat pentru a atinge acest obiectiv”, a insistat preşedintele, folosind un ton neobişnuit de sever faţă de Bruxelles, comentează agenţia.

Vicepreşedintele grupului parlamentar al conservatorilor germani (CDU-CSU), Andreas Schockenhoff, a apreciat joi ca ”nepotrivite” criticile la adresa Comisiei Europene ale preşedintelui francez, Francois Hollande, care a declarat miercuri că Bruxellesul nu trebuie să-i dicteze Franţei ce trebuie să facă.

”Reacţia lui Hollande arată disperarea considerabilă a guvernului său că, după un an de la sosirea la putere, n-a găsit răspunsuri eficiente la problemele economice şi financiare ale ţării sale”, a declarat Schockenhoff într-un comunicat, potrivit agenției.

Comisia Europeană a cerut miercuri Franţei să aplice reforme, mai ales în sistemul de pensii şi pe piaţa muncii, în schimbul acceptării unui răgaz de doi ani pentru a-şi reduce deficitul sub pragul de 3% din PIB.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente