(foto, video) A defilat pentru trei branduri italiene. Cine este moldoveanca care strălucit pe podium la Milan Fashion Week

foto main

Valeria Bragarenco este o tânără din Moldova, stabilită momentan în Budapesta. În perioada 19 – 25 februarie, aceasta a participat la faimosul show de modă din Italia „Milan Fashion Week”(a treia prezentare din seria celor patru evenimente de modă importante din lume care au loc anual la New York, Londra, Paris și Milan).

Valeria a povestit pentru echipa #diez despre experiența sa din cadrul acestei săptămâni și despre cele mai frumoase momente pe care le-a trăit acolo.

„Milan Fashion Week este un eveniment remarcabil în industria modei contemporane, mi-am dorit să ajung aici în sezonul rece al anului pentru a participa în calitate de model. Cu ajutorul Agenției Mamă care se află în Budapesta am fost propusă drept model mai multor agenții din Milano. Astfel am ajuns să semnez un contract cu agentia The One Management din Italia”, povestește Valeria.

fotov3

Tânăra a defilat pentru trei brand-uri italiene: Giada Curti, Sangalli Haute Couture și Maison Manuele Canu, iar această experiență a fost una de neuitat pentru ea, întrucât a așteptat nespus de mult acest eveniment, iar rezultatul obținut desigur că a mulțumit-o.

„Deși întreaga săptămână a fost un adevărat calvar din cauza lipsei de timp, treziri de dimineață și „fuguța” la lucru, nenumărate fitting-uri unul după altul, am simțit-o drept o săptămână frumoasă și plină de acțiuni. Cred că voi păstra în memorie două show-uri din acest sezon: Giada Curti, deoarece prezentarea a avut loc într-o clădire cu două etaje, amenajată drept un magazin viu de altfel. În timpul show-ului urma sa ridicăm scările care duc spre o terasă în aer liber. Cealaltă prezentare la fel de deosebită a fost organizată de brandul Sangalli Haute Couture în incinta Palazzo Cusani, un palat incredibil de frumos construit în sec. XVII”, ne mai spune Valeria.

fotov1

fotov4

Tânăra modelă a mai participat și la alte prezentări de modă, de exemplu la Istanbul Fashion Week în acestă toamna, unde a defilat pentru brandul TARIK EDIZ și Nihan Peker.

Activitatea de modelling a început-o încă din liceu, de la vârsta de 16 ani. A făcut din această ocupație o profesie full-time. Totuși, pe lângă aceasta, Valeria mai lucrează în calitate de copywriter freelancer și practică cosmetologia.

„Probabil cel mai important lucru în domeniul dat e răbdarea, fiindcă este un domeniul dificil de la început și deloc profitabil în primii ani de lucru. În al doilea rând ar fi optimismul și dorința de a te auto-dezvolta în domeniul dat. Și nu în ultimul rând, ar fi să aveți mereu un background în spate, niciodată să nu eschivați studiile unei profesii reale care în viitor vă poate fi de folos”, le sfătuiește Valeria pe tinerele și tinerii care vor să profeseze în acest domeniu.

fotov2

valeria4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente