Cum poți profita de roaming gratuit între România și Moldova: De 1 decembrie, companiile de telefonie mobilă au oferte speciale

LD9PJ8K6Y1

Unele companii de telefonie mobilă din Moldova, dar și România, au anunțat că oferă clienților lor roaming gratuit în ziua de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Este vorba despre Moldcell, care a anunțat într-un comunicat că astăzi, 1 decembrie 2018, oferă clienților săi posibilitatea, în mod gratuit, să transmiă SMS-uri și să efectueze apeluri internaționale către numere din România (+40) precum și să beneficieze de serviciul Roaming cu România, ce include: SMS-uri, apeluri către numere din Moldova și România.

Compania venit însă și cu recomandări pentru cei care vor să folosească serviciul:

  • „Se recomandă utilizarea beneficiului respectiv cu buna credință, doar în scop personal.
  • Nu se permite prestarea de servicii către terți, cu sau fără plată, inclusiv în scopul redirecționării traficului generat de terți prin sisteme automate, ce au ca urmare cauzarea unor prejudicii companiei Moldcell.
  • În cazul utilizării abuzive a beneficiului respectiv, Moldcell își rezervă dreptul să suspende serviciul, total sau parțial, inclusiv să rezilieze contractul, precum și să recupereze daunele cauzate în conformitate cu prevederile legale.”

Și Orange Moldova a făcut public faptul că la inițiativa Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), a acceptat să ofere abonaților proprii posibilitatea utilizării gratuite, în cursul zilei de 1 decembrie 2018, a serviciului de apeluri şi SMS internaționale către România, precum şi a serviciilor de roaming în România în partea ce ţine de apeluri şi SMS primite din sau expediate spre Republica Moldova sau România. Această promoție nu se aplică apelurilor şi SMS spre numere Premium sau alte numere cu tarif special şi este oferită sub rezerva utilizării rezonabile, se specifică în anunț.

Clienții Orange România au și ei parte de roaming gratuit cu Republica Moldova. Pe 1 Decembrie 2018, Orange România va oferi tuturor clienţilor săi acces gratuit la serviciile de voce, SMS şi date în roaming între cele două țări. Mai mult, gratuitatea se va aplica şi serviciilor internaţionale de voce şi SMS între România şi Republica Moldova. Aceste beneficii vor fi acordate pe data de 1 decembrie 2018, în intervalul orar 00.00 – 23:59, clienţilor PrePay şi PostPaid, pentru comunicarea între cele două ţări, menționează reprezentanții companiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente