Sute de oameni protestează în aceste clipe în fața Curții Supreme de Justiție. Aceștia scandează: „Năstase e primarul!”. Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva invalidării mandatului lui Andrei Năstase.

UPDATE. Protestatarii așteaptă decizia judecătorilor.

Fără titlu344455g

UPDATE. Octavian Țîcu s-a alăturat protestatarilor în fața Curții Supreme de Justiție.

UPDATE. Tot mai mulți oameni se alătură protestului.

UPDATE. Andrei Năstase a intrat în Curtea Supremă de Justiție unde va fi anunțată dacă vor fi validate sau nu alegerile locale.

Fără titlu23

UPDATE. Andrei Năstase și Maia Sandu protestează alături de oameni.

Vă amintim că mandatul la funcția de primar al lui Andrei Năstase nu a fost validat de Instanță. Decizia a fost pronunțată de magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Mandatul lui Andrei Năstase urma să fie validat de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru pe 15 iunie. Ședința însă a fost amânată pentru data de 18 iunie, ora 9.00, deoarece Andrei Năstase a fost găsit vinovat de justiție că ar fi încălcat Codul electoral deoarece a îndemnat cetățenii să iasă la vot în ziua alegerilor. Curtea de Apel Chișinău a decis, în urma unei contestații depuse de Partidul Socialiștilor, că îndemnul de participare la vot lansat de Andrei Năstase reprezintă agitație electorală.