(foto, video) „Turnul vântului”, „Muzeul Fermierului” și „Pivnițele Brănești”. Încă trei locuri neobișnuite care merită explorate

collage

Astăzi venim cu o nouă porție de sugestii turistice. Am selectat câteva locuri pitorești și bogate în istorie și legende. Sperăm să rămâneți impresionați de destinațiile turistice de mai jos.

„Moara de apă”/„Turnul vântului”, s. Croiești (Stroenţi), r-nul Rîbnița

Dacă veți avea ocazia să vizitați nordul Transnistriei, atunci numaidecât trebuie să vedeți „Moara de apă”, din satul Croiești. Veți nimeri într-un spațiu în care s-a păstrat legătura timpurilor și eternitatea naturii. Multe secrete și legende învăluie acest colțișor pitoresc.

vk.com Старая Мельница

1

Este un sat mic situat într-o zonă ce uimeşte prin frumuseţea sa. Data exactă a fondării satului nu este cunoscută, dar se presupune că, satul a apărut la începutul secolului al XVIII-lea (în anul 1702). Există diverse opinii despre originea numelui satului. Conform uneia dintre versiuni, provine de la cuvântul „a construi”, potrivit celei de a doua istoria apariţiei satului este legată de colonizarea meleagului după achiziţionarea acestora de către cneazul Liubomirschi.

moldovenii.md
moldovenii.md

În secolul al XIX-lea, satul Stroenţi a aparţinut marelui conducător de oşti rus, eroului războiului din 1812, feldmareşalului, prinţului P. H. Wittgenstein şi urmaşilor lui. Legenda spune că, în memoria tatălui său, comandantului P. X Wittgenstein, fiica acestuia, Emilia, a ridicat un monument în sat numit „Turnul Vînturilor”. În prezent, turnul se înalţă deasupra satului și a devenit un simbol al familiei regale.

moldovenii.md

Moara a fost construită în anul 1881. Zidurile sale au fost ridicate din piatră de moloz, în adâncul încăperii morii a fost construită o platformă, pe care au fost instalate pietrele morii.

În prezent, mecanismul morii este restaurat, ceea ce o să vă permită să vedeți cum avea loc procesul de prelucrare a cerealelor la sfârşitul secolului al XIX-lea. Iar după ce veți obosi, la etajul doi se află o cafenea confortabilă „Moara veche”. Acolo veți putea mânca gustos și pe saturate.

Mai multe detalii le puteți afla la numerele de telefoane:0 778 34755 sau 0 555 63979 sau pe skype medinaotdih. 

#Muzeul Fermierului, Cotova, raionul Drochia

În satul Cotova se află unicul muzeu din Moldova în aer liber, unde a fost adunată o colecție de echipamente străvechi cu care fermierii prelucrau pământurile. Aici puteți afla cum strămoșii noștri lucrau și modul în care aceștia păstrau recolta.

2

Muzeul a fost deschis în urmă cu 13 ani, de fermierul din satul Cotova, Petru Flocosu. Studiind istoria meleagului natal, el a adunat o colecție de mai mult de două mii de exponate. Unele dintre exponate au sute de ani, ele fiind menținute în stare de funcționare. Muzeul a fost vizitat deja de turiști din peste 20 de țări și în fiecare an numărul vizitatorilor se dublează. Cel mai mult aici vin elevii și studenții din Moldova.

publika.md

#Pivnițele din Brănești

Situată într-o zonă pitorească, în coasta Orheiului Vechi, această împărăție subterană „Pivnițele din Brănești”, de fiecare dată trezește uimirea numeroșilor vizitatori din țară și peste hotare. Pivnițele din Brănești se întind pe o suprafață de 58 km la o adâncime de 60 metri sub pământ și au o suprafață de 75ha.

3

Pivnițele din Brănești produc vinuri albe și roșii, spumante, seci, demiseci și de desert. Deosebit de apreciate sunt vinurile de colecție, precum și vinurile produse după o tehnologie specială, precum ar fi Madera, Marsala, vinul pastoral.

5

6

„Pivnițele din Brănești” dispun de trei săli de degustare cu un design autentic, una dintre ele se află chiar în subterana complexului. Elementele de decor sunt lucrate în lemn și metal și reproduc imagini legate de cultivarea viței de vie și de producerea vinului. Plăcerea va fi mult mai mare când veți savura cele mai fine vinuri și veți gusta din bucate tradiționale, precum plăcințele și mici ca la Brănești, tocăniță de iepure. La fel, veți degusta apa cu calități curative deosebite, produsă din apa izvorului subteran din beciurile companiei. Pivnițele din Brănești invită toți doritorii să deguste și să traiască istoria vinului adevărat.

7

Programul de lucru este între 09:00-17:00. Mai multe informații le puteți găsi pe site-ul oficial sau la numărul de telefon 0691 64 445.

#„Acolo unde înotau delfinii, acum pasc vacile”. Locuri turistice puțin cunoscute în Moldova, pe care neapărat trebuie să le vizitați

#Conacul Manuc Bey, Hederlez, Arcul Geodezic Struve. #diez vă recomandă să redescoperiți Moldova istorică 

#„Elveția basarabeană și renumitele conace de mare importanță din Moldova”. Redescoperim meleagurile natale 

#Să redescoperim Moldova. #diez vă încurajează să vizitați trei muzee tradiționale moldovenești, care vă vor aduce aminte de bunica

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente