Televiziunea națională a Ucrainei a decis că nu va transmite Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, care va avea loc în Rusia, în vara acestui an. Pe 1 februarie, Federația Ucraineană de fotbal a confirmat faptul că nu va acredita jurnaliști ucraineni la meciurile din Rusia. În același timp, FIFA a oferit mai multor jurnaliști ucraineni acreditări pentru meciurile de la Campionatul Mondial din 2018.

Potrivit interfax.com.ua toate televiziunile din Ucraina au refuzat să transmită Campionatul Mondial la Fotbal 2018 din Rusia. Aceasta, după ce televiziunea națională a declarat prima despre această intenție.

De asemenea, ministrul tineretului și sportului din Ucraina, Igor Zhdanov, a rugat fanii ucraineni să nu meargă în Rusia la Campionatul Mondial. Mai mult, Ucraina a refuzat să cumpere cota biletelor pentru meciurile din cadrul turneului din Rusia.

La sfârșitul lunii ianuarie, ministrul de externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a declarat că Ucraina negociază cu federațiile de fotbal și cu organizațiile fanilor despre posibilitatea de a boicota Cupa Mondială la fotbal din Rusia sau să protesteze la meciurile din această vară.