(foto) Universitatea #diez. Despre cum să nu stai la ore pe scaun și alte metode interesante de predare ale profesorilor Gabrielei Petrov din Viena

23619122_1720450018025127_803032382_n

Gabriela Petrov urmează un program de licență în International Business Administration în Viena, Austria. În articolul de astăzi, Gabriela ne face cunoștință cu profesorii pe care îi are și ce metode interesante de predare preferă aceștia.

Viena are o istorie seculară și este cunoscută pentru universitățile sale. Asta a motivat-o și pe Gabriela să aleagă această destinație ca fiind locul unde își continuă studiile de licență. Universitatea îi oferă posibilitatea să își termine studiile în șase semestre, unul dintre care este dedicat studiilor practice. Ceea ce este special în cadrul programului său este faptul că a avut oportunitatea să aleagă o limbă străină pe care să o învețe concomitent cu programul propriu-zis, iar tânăra a ales să învețe chineza.

„Universitatea mea este o universitate de științe aplicate, din acest motiv cursurile sunt predate de practicieni în domeniu, care combină lucrul de zi cu zi cu pasiunea pentru predare”, spune Gabriela.

Chinese I –Mag. Christina Bazant-Kimmel

„Bifează toate activitățile pe care deja le-am făcut”

Christina Bazant-Kimmel are o experiență enormă de predare a limbii chineze la universitatea noastră, dar și la alte universități din țară și de peste hotare. Ea a terminat cursurile de master în studierea limbilor Chineză, Engleză și Filologie americană. Timp de un an, aceasta a activat ca profesoară de limbă germană și engleză la o universitate din China. Cred că este profesoara care ne oferă cea mai mare libertate de greșeală, fiindcă limba chineză este complicată, având 50 000 de caractere și patru tonuri care schimbă sensul cuvintelor. O tehnică specială și preferată de mine, pe care am observat-o la Frau Bazant-Kimmel, este faptul că are planul orei pe care îl urmărește mereu și bifează toate activitățile pe care deja le-am făcut. Îmi plac orele ei pentru că sunt o combinație de istorie a Chinei, a culturii asiatice și a limbii vorbite.

Presentation and Communication techniques – Mag. Thomas Geldmacher 

„El ne-a spus că nu este profesor, ci mentor”

Thomas Geldmacher este unul dintre profesorii care ne-a spus că el este mentor, nu profesor, deci ne împărtășește experiența sa și ne povestește într-un mod creativ și degajat cum ar trebui să arate o prezentare reușită. Dintre toate orele pe care le-am avut cu el, doar la prima am stat pe scaun, celelalte au fost interactive și ne-au ajutat să ne cunoaștem colegii și pe noi înșine. În această săptămână am examenul final care este o prezentare pe o temă liberă.

Princeples of Management and Business Administration – Tom Gilady, BA

„Predă prin a ne adresa întrebări”

Tom Gilady este probabil cel mai tânăr profesor pe care îl avem. El este încă în process de a primi diploma de Master și și-a făcut studiile de licență la universitatea unde predă. Cu toate că nu mai trăiește în Austria, acesta vine o dată pe lună pentru a ne explica mai multe despre globalizare. Metoda lui de predare este prin adresarea întrebărilor, ceea ce îmi pare mult mai eficient decât o oră plictisitoare în care profesorul povestește. Răspunsurile noastre sunt apreciate și uneori corectate, iar din corectare noi reținem mai bine, fiindcă ancorăm fiecare temă cu un moment din seminar.

Finance and Investment – Prof. (FH) Dr. Karl Knezourek, MBA 

„M-a impresionat prin simplitate și complexitate totodată”

Herr Karl Knezourek este unul dintre profesorii mei preferați, fiindcă materia pe care o predă îmi este aproape cu toate formulele, calculele și transformările monetare. Peste două semestre va trebui să alegem în ce domeniu ne specializăm, iar Finance and Investment este una dintre opțiuni. Această oră a fost prima pe care am avut-o la începutul semestrului și m-a impresionat prin simplitate și complexitate totodată. Acest sentiment nu poate fi redat prin cuvinte, poate fi doar simțit prin experiență.

Micro and Macroeconomics – Dr. Sebastian Koch 

„Lecții rapide”

Un profesor tânăr și entuziasmat cu care începem fiecare zi de luni, Herr Koch este om de știință și profesor part-time. Domeniul său de specializare este inflația. El lucrează ca specialist la nivel național și calculează rata inflației din Austria. Al doilea domeniu de specializare este economia transportului, unde acesta utilizează modele de transport pentru preziceri economice. Lecțiile lui sunt cele mai rapide pentru că trebuie să reușim să încorporăm mai multe teme și să analizăm modele economice.

Gabriela Petrov, anul I, International Business Administration, Vienatitle167333379-200x200

***

În cadrul acestui proiect, echipa #diez a decis să meargă într-un pas cu mai mulți tineri care și-au început în acest an studiile în diverse țări europene. Ei vor vorbi despre experiența lor din punctul de vedere al programului academic pe care au ales să-l studieze, de la subiecte, liste de lecturi, până la profesori sau activități extra-curriculare. Scopul nostru este să le oferim tinerilor de acasă o idee clară despre cum poate decurge și evolua o astfel de experiență.

Puteți cunoaște participanții aici și aici.

Într-un articol anterior puteți cunoaște profesorii Mihaelei Șerpi, care studiază la o universitate daneză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente