GAUS – startup-ul din Moldova care a fost acceptat la acceleratorul lider B2B din Europa – Startup Wise Guys, cu investiții de 20.000 de Euro

Co-Fondatori GAUS

Din 18 septembrie se lansează cea de a noua ediție a programului de accelerare Startup Wise Guys, ce se va organiza în Riga, Latvia. 10 startup-uri B2B din 8 țări au fost selectate pentru programul de accelerare care va dura 3 luni.

Din cele peste 160 aplicări, au fost selectate următoarele 10 startup-uri: Cast Print (Latvia), Fractory (Estonia), Hala.ai (Ukraine), Smart Sub (Belarus), TRAPMINE (Turkey), GAUS (Moldova), WellParko (Lithuania), ModelTag (Italy), iDiscount (Belarus), Vartus (Latvia).

GAUS – este o platforma interactivă de recrutare, dezvoltată în Moldova și  special creată pentru Millennials, tinerii născuți după anii 1990, care au nevoie de o abordare conectată și dinamică în procesul de căutare a jobului dorit. Fondatorii GAUS sunt Eugeniu Gîrla și Iulian Gulea, ambii cu peste 7 ani experiență în recrutare, training, tehnologii informaționale, și dezvoltare organizațională.

Pentru a selecta startup-urile cu cel mai mare potențial din Europa Centrală și de Est, Startup Wise Guys a vizitat 25 orașe din regiune, organizând sau participând în evenimente de mentoring și competiții de pitching. Un număr sporit de aplicări din Ucraina, Belarus, Serbia, Armenia și România au demonstrat că țările Baltice pot servi drept ieșire spre Europa pentru aceste țări. Însă pe lângă aceste țări, în ediția a noua vor participa pentru prima dată startup-uri din Italia, Turcia și Republica Moldova.

Programul de accelerare cu startup-urile selectate începe pe 18 septembrie și va dura până la mijlocul lui Decembrie. Pe lângă 20,000 euro investiții financiare și un program intensiv cu focus B2B ce va dura 3 luni de zile, startup-urile vor avea acces la peste 150 mentori și investitori, precum și la o rețea de peste 50 startup-uri de succes din portofoliul Startup Wise Guys. Iar pentru a încinge spiritul de colaborare între echipe și în interiorul acestora, programul va avea loc în unul din cele mai inedite spații de co-working din Riga, TEIKUMS.

Acesta va fi deja al doilea program de accelerare Startup Wise Guys ce va avea loc în Riga. Precedentul a avut loc în toamna anului 2016, unde 7 startup-uri au absolvit programul, printre care și Anatomy Next, care a primit investiții de 500K euro în scurt timp după finisarea programului.

Startup Wise Guys (SWG) este liderul din acceleratoarele B2B din Europa Și intră în top 10 investitori în regiunea Nordică. SWG a accelerat peste 70 companii cu fondatori din peste 30 țări și a organizat cu succes 7 ediții în Tallinn, Estonia, și o ediție în Riga, Latvia. Portofoliul SWG include companii precum VitalFields, care recent a fost achiziționată de către o corporație din SUA, precum și Leaf.fm, Investly, Wolf3D, Anatomy Next și altele. Pe lângă rețeaua de absolvenți cu experiență valoroasă, SWG are și o rețea de peste 150 mentori, investitori și parteneri din toată lumea. Pentru mai multe informații accesați http://startupwiseguys.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente