(video) Expertul britanic Robert Joseph, despre vinurile rose din Moldova: Vinificatorii moldoveni nu copiază pe nimeni

18557419_669273506616355_6769882124151144813_n

Vinurile rose produse în Moldova pot concura la nivel internațional. Cel puțin aceasta este părerea expertului și scriitorului britanic Robert Joseph care, în urma unei vizite întreprinse la noi în țară, a reușit să guste din mai multe tipuri de rose autohtone.

„Sunt sigur că întotdeauna a existat o pasiune pentru vinuri în Moldova, dar acum este mare interesul pentru vinurile noi. Vinurile rose reprezintă viitorul industriei vinicole în Republica Moldova”, este de părere britanicul.

Acesta a mai spus că este convins de faptul că în țara noastră sunt foarte mulți vinificatori entuziasmați, care încearcă să facă diferite vinuri, din diferite soiuri de struguri și că aceștia nu copiază pe nimeni, ci creează propriile stiluri de vinuri.

„Unele vinuri rose produse în Moldova sunt niște competitori foarte puternici pentru vinurile străine. Au culoare roz pală, sunt puțin condimentate și au arome ușoare de fructe”, a mai spus el.

În perioada mai-iulie 2017 cunoscătorii și amatorii vinurilor de calitate vor avea parte de 30 de degustări, ghidate de somelieri acreditați, care vor prezenta câte 5 vinuri: albe, rosé și roșii, certificate cu IGP din Moldova, precum și spumante/vinuri de la micii producători, asociate cu gustări potrivite, care le pun în valoare calitățile.

Campania își propune să continue familiarizarea publicului larg cu vinurile rosé autohtone, cu noțiunea „Wine Friendly”, dar și să încurajeze consumul conștient al vinului de calitate în rândul tinerilor. Wine Friendly „La vie en rosé” este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida).

Despre Programul „Wine Friendly”

Distincția „Wine Friendly ” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova (finanțat de USAID și Guvernul Suediei), celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente