Doi tineri și-au pierdut viața după ce s-au aruncat în gol de pe o clădire cu 18 etaje din Chișinău. Potrivit șefului serviciului de presă a Poliției capitalei, Adrian Jovmir, totul s-a întâmplat în această noapte în sectorul Botanica din Chișinău, în jurul orei 2:00.

Cei doi tineri, o fată de 15 ani și un băiat de 16 s-au aruncat în gol de pe un bloc cu 18 etaje. Poliția spune că adolescenții nu locuiau acolo, iar potrivit psihologilor, prin acest gest extrem, cei doi ar fi încercat să-și imortalizeze iubirea, scrie ProTV.md.

Oamenii legii au fost alertați de un locatar la ora două noaptea. Martorul a văzut cu ochii săi cum adolescenții au căzut în gol. Potrivit poliției, în buzunarul unuia dintre ei a fost găsit un bilețel de adio, în care adolescenții ar fi scris că aceasta a fost decizia lor și nimeni să nu-i judece.

Adrian Jovmir, ofișerul de presă al Poliției Capitalei „Nu este clar de la ce etaj ar fi sărit persoanele, urmează a fi stabilit. Ambele persoane nu locuiau în acel bloc.”

Locatarii spun că nu i-au mai văzut pe tineri până acum, iar când s-au aruncat în gol ei ar fi fost legați unul de celălat. „Noaptea m-am trezit şi poliţia a venit. Stăteau maşini, aproape 10. M-am uitat într-un colţ şi acolo erau puse panglici, ca în film.”

Psihologii nu cred că adolescenții ar fi avut vreo problemă psihică sau emoțională. „Este vorba despre imortalizarea iubirii. Ei au vrut să știe lumea de ei ca ei sau iubit. Ei au fost sub influența unor cărți, filme scenarii, care au vrut să le aplice în cazul lor, adolescenții foarte des consumă informatii care promovează suicidul,” susține Liuba ceban, psiholog la Linia Verde de prevenire a suicidului.

***

Disclaimer: Adolescenții în situație de risc au la dispoziție o aplicație mobilă care-i poate ajuta. Aplicația mobilă „HelpApp” un instrument inovativ ce oferă utilizatorilor acces la serviciul de susținere emoțională și încurajare. Persoanele, care trec prin diferite crize ale vieții, oricare ar fi natura acestora, vor putea primi ajutor prin intermediul unui chat anonim și confidențial. Asistența este oferită de consilierii voluntari din cadrul Liniei Verde pentru Prevenirea Suicidului. Mai multe detalii citește aici.