(reportaj video) Cât te costă un bilet la delfinariul din Chișinău. Detalii despre cum sunt întreținute animalele

delfin

În această săptămână la Chișinău, mai precis pe 27 mai, va fi deschis primul delfinariu din Republica Moldova. Cu această ocazie, administratorul, medicul veterinar, dar și antrenorul Delfinariului Nemo au organizat o conferință de presă în care au povestit cum decurg pregătirile pentru marea deschidere, dar și în ce condiții sunt întreținute animalele.

Delfinariul din Chișinău aparține rețelei de delfinarii Nemo din Odessa, care în ultimii ani a deschis în jur de 17 astfel de locații în orașe precum Kiev, Minsk, Harikov, Almata, sau chiar și în Dubai și Thailanda.

Administratorul delfinariului, Adrian Focșa, care mai este și fondatorul firmei care deține zona de agrement Goa Territory de pe malul lacului Ghidighici, a infirmat zvonul precum că delfinariul din Chișinău ar aparține unor primari sau unor politicieni. „Delfinariul nu poartă un caracter politic și aparține sută la sută rețelei de delfinarii Nemo”, susține acesta.

În ceea ce am făcut noi aici, suntem coordonați și am fost ghidați de toate instituțiile abilitate și de normele internaționale a organizării și deschiderii unui delfinariu și în baza lor am primit autorizații de funcționare”, a mai adăugata acesta.

Delfinii aduși la Chișinău sunt socotiți în lumea animaliere drept copii și adolescenți. Aceștia având o vârstă între 3 și 6 ani. Potrivit veterinarului companiei, animalele au fost născute în captivitate în delfinariul din Odessa și au fost aduse la Chișinău cu ajutorul unor tiruri speciale iar medici și persoane responsabile au monitorizat pe tot parcursul drumului situația și au hrănit animalele. Părinții acestora au fost aduși în 2013 din Japonia, țara cu cele mai multe delfinarii de pe glob.

Animalele nu au fost achiziționate, ele sunt aduse auci pe un anumit termen și se află în proprietatea celor de la Nemo Odessa. Totodată, delfinariul din Chișinău nu are un statut permanent:„Totul depinde de reacția publicului. Am vrea ca acest delfinariu să nu plece niciodată de pe teritoriul Republicii Moldova, pentru că nu o fac pentru mine personal, dar o facem pentru țară, ca să devină o perlă a orașului și un loc de atracție pentru turiști”, susține Focșa.

Perimetrul bazinului în care vor evolua animalele este de 25×15 metri. Apa din bazin este artificială și respectă formula apei de mare, este sărată și conține în jur de 24 grame per litru. Potrivit celor de la Nemo Chișinău, dacă acești delfini vor nimeri într-un mediu natural al mării, ei pot deceda la scurt timp, în 10 – 15 minute.

Animalele sunt hrănite zilnic cu 6-8 kg de pește dezghețat de șase tipuri.

Bilete pentru spectacole pot fi găsite începând de astăzi în vânzare. Prețul de intrate fiind de 230 de lei (echivalentul a 10 euro), iar copiii până la vârsta de 3 ani vor putea intra gratuit.

Spectacolele vor fi ținute de 3 ori pe zi în timpul săptămânii la orele 12, 15 și 18, cu excepția zilei de luni. În serile de vineri și sâmbătă seara, ora 21.00, vor avea loc spectacole romantice pentru cei maturi, la care pe lângă delfini vor mai evolua și artiști. Preţul pentru un asemenea bilet este de 300 de lei.

Pentru o sesiune de înot cu delfinii de 10 minute, veți fi nevoiți să scoateți din buzunar 2.000 de lei. Prețul pentru o fotografie cu un delfin în apă este de 500 de lei, iar pentru o fotografie realizată pe platformă cu aparatul foto personal – 170 de lei. O sesiune de diving cu delfinii vă va goli buzunarul de 2.300 de lei.

Delfinariu „NEMO” se află în sectorul Râșcani al Capitalei, pe strada Andrei Doga 26, vis-a-vis de Manejul de atletică de ușoară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente