Lista celor mai populare 10 jocuri de societate în Moldova în anul 2015

catacollage
Foto: Cele mai populare jocuri de societate din Moldova în anul 2015 PC: Erudit Club

Magazinul de jocuri de societate www.joc.md a făcut topul celor mai vândute jocuri de societate în anul 2015. Acest top îți poate oferi câteva idei valoroase pentru cadourile de iarnă. Iată care sunt cele mai populare jocuri printre tinerii din Moldova în acest an.

Toate jocurile prezentate mai jos pot fi găsite pe joc.md sau la Brainstorm Cafe.

Lista celor mai populare jocuri de societate din Moldova în 2014 o puteți vedea aici.

În ordine inversă, în topul vânzărilor în acest an au intrat jocurile Bang! (10), Ligretto (9), Qwirkle (8), Timeline Invenții (7), Ticket to Ride (6).

#5. Alias

 

Alias PC: amazon.com
Alias PC: amazon.com

Jocul de masă Alias a devenit extrem de popular în Moldova cu trei ani în urmă. De atunci, sute de tineri s-au întrecut în explicarea cuvintelor contra cronometru. În acest joc, pot fi utilizate indicii, sinonime şi antonime pentru a explica cuvinte, dar nu e voie să fie rostit termenul propriu-zis.

Pe deasupra, totul trebuie explicat rapid, căci timpul nu are răbdare. Jocul a fost atât de popular, încât s-au epuizat toate stocurile din magazinele din Moldova și România. Jocul mai poate fi jucat în incinta Brainstorm Cafe. O alternativă cel puțin la fel de interesantă a jocului Alias este jocul Activity, disponibil în vânzare.

#4. Carcassonne 

 

Carcassonne PC: Joc.md

Clasicul Carcassonne a cedat un pic de teren în acest an, aflându-se doar pe locul 4 față de locul 2 anul trecut. Însă faptul că regăsim acest joc an de an în topul vânzărilor vorbește multe despre popularitatea lui. Amatorii de Carcassonne au descoperit în acest an noi extensii și chiar un Big Box, în care intră setul de bază și cinci extensii!

Dacă eşti un novice în jocurile de masă, Carcassonne este soluţia ideală. Jocul te fascinează prin simplitate și ingeniozitate. Dezvoltă regiunea din jurul orașului Carcassonne și plasează-ți discipolii pe drumuri, în cetăți, în mănăstiri sau pe pășuni pentru a acumula cele mai multe puncte. Atenție însă că adversarii îți pot fura drumurile sau cetățile!

#3. Saboteur

 

PC: Saboteur (Σαμποτέρ) - review by epitrapaizoume
PC: Saboteur (Σαμποτέρ) – review by epitrapaizoume

Descoperit de amatorii jocurilor de societate din Moldova anul trecut, jocul Saboteur a urcat rapid în topul preferințelor, devenind al treilea cel popular joc de societate în acest an. Este un joc de roluri în care jucătorii sunt pitici mineri angajați în goana după aur. Dintr-o dată, un târnăcop cade și sparge lămpașul. Sabotorul a lovit. Dar care din jucători să fie sabotori? Vei găsi aurul sau acțiunile diabolice ale sabotorilor vor împiedica asta? După trei runde, jucătorul cu cel mai mult aur câștigă. Un excelent joc de roluri mai simplu decât Mafia, dar la fel de intrigant.

#2. Coloniștii din Catan

 

Coloniștii din Catan PC: Joc.md

Nemuritorul joc „Coloniștii din Catan”, a apărut în Germania în 1995 și a fost vândut de atunci în peste 22 milioane de exemplare în întreaga lume. Reeditat în limba română în 2015, jocul nu numai că a rămas în topul preferințelor moldovenilor, dar a și urcat o poziție față de anul trecut, când ocupa a treia treaptă a clasamentului.

Popularitatea jocului a fost susținută în acest an și de organizarea în premieră la Chişinău a unei etape a Campionatul Național de Catan. În acest joc, participanții construiesc și dezvoltă orașe pe o insulă, tranzacționând și acumulând resurse. Este un joc de negociere, are reguli ușor de înțeles și poate fi jucat atât în gașcă cu prietenii, cât și în familie, între părinți și copii. Ca și Carcassonne, acest joc are numeroase extensii care pot face jocul mai complex pentru adevărații pasionați.

#1. Dixit

 

Dixit PC: joc.md

Pentru al cincilea an consecutiv, jocurile Dixit sunt în top 3 cele mai populare jocuri din Moldova şi pentru al doilea an consecutiv ocupă cea mai înaltă treaptă a clasamentului. În acest an, seria Dixit s-a îmbogăţit cu noi extensii, care fac jocul şi mai interesant. Sute de familii au avut ocazia să petreacă seri foarte vesele în jurul acestui joc neobișnuit.

În Dixit, fiecare jucător este pe rând un povestitor care trebuie să descrie o carte astfel încât ceilalți jucători să ghicească care dintre cărțile dezvăluite este cartea lui. Fiecare carte a jocului este o mică operă de artă. Dixit este un joc vesel și entuziasmant care se învaţă în mai puţin de 10 minute, dar poate fi jucat şi rejucat de sute de ori. O adevărată comoară pentru o petrecere cu prietenii.

Topul jocurilor la nivel mondial

Cea mai mare comunitate de jocuri de societate din lume, Board Game Geek, are un clasament propriu al celor mai bune jocuri de societate. În acest top, pe primele cinci locuri se află jocuri mai complexe: Twilight Struggle (locul 1), Pandemic Legacy (locul 2), Terra Mystica (locul 3), Caverna (locul 4) și Through the Ages: A Story of Civilization (locul 5). Unicul loc unde pot fi procurate toate aceste jocuri în Moldova este site-ul www.joc.md și magazinul din incinta Erudit Club / Brainstorm Cafe, situat pe strada Pușkin 52.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente