Lily Tronciu îți explică esența unui podcast

lily
Foto: Lily Tronciu a creat un top cu 10 cele mai bune podcasturi după părerea sa, PC: Arhiva Personală

Din momentul în care ai început să te bucuri de facilitățile oferite de dispozitivele inovative, precum calculatoarele performante, smartphone-urile și tabletele, de multe ori, probabil, ai întâlnit noțiunea de podcast.

Lily Tronciu, bloggerița care alege schimbarea în locul confortului și ne povestește pe pagina sa de blog despre aventurile sale din Berlin, a explicat, într-o manieră poate un pic mai dificilă, ce este un podcast, care sunt beneficiile acestuia și chiar a exemplificat câteva.

„Podcastul e o emisiune audio, ale cărui episoade sunt online. Un podcast e, de obicei, o înscriere audio originală, dar poate fi și o înregistrare a unei emisiuni TV, unui program radio, unei prelegeri, unui show sau unui alt eveniment”. Lily recunoaște că pasiunea de a asculta podcasturile s-a născut din necesitate. „Aveam nevoie de entertainment cât mergeam cu metroul și în timp ce efectuam însărcinări mecanice la lucru, și am realizat că podcasturile sunt perfecte pentru acest job”.

Pentru ca să înțelegi mai bine ce este un podcast, Lily a creat pe pagina sa de blog un top 10 al celor mai bune și utile podcasturi după părerea sa. „Cele pe care le-am ales eu sunt cele pe care le aștept cu sufletul la gură, fie pentru că mă fac să râd, pentru că sunt inteligente, fie pentru că mă țin în suspans”.

 

PC: lilybloginberlin.wordpress.com
PC: lilybloginberlin.wordpress.com

#1. Pop Culture Happy Hour

Podcastul dat este condus sub forma unei discuții intensive la o masă rotundă, iar temele pot fi despre cărți, filme, muzică, televiziune și multe alte lucruri care sunt utile (sau nu) minții tale.

#2. The Moth

The Moth a fost lansat în 1997. De obicei, o persoană stă în fața unui microfon și povestește istorii reale, adevărate, fără a avea copiuțe sau alte articole în față. Povestitorul stă sub lumina unui reflector și se află în fața unui public numeros. Sună și emoționant, și înfricoșător, nu?

#3. Serial

Serial urmărește o singură istorie de-a lungul unui sezon. Acest show îi urmează pe eroi și merge pe linia subiectului, oriunde ar duce acesta. Sarah nu va afla niciodată ce se va întâmpla la final, până nu va ajunge acolo.

#4. Stuff You Missed In History Class

Holly și Tracy studiază adâncurile istoriei. Posibil vei afla lucruri despre care nici nu știai dacă doreai să le afli.

#5. Savage Lovecast

Dan Savage îți va răspunde la oricare întrebare pe tematică de sex și politică.

 

PC: lilybloginberlin.wordpress.com
PC: lilybloginberlin.wordpress.com

#6. TED Radio Hour

În acest show vei putea să te transpui prin multitudinea de cercetări, invenții nemaipomenite, vei găsi noi rezolvări pentru vechile probleme, noi căi de a reflecta și crea.

#7. Ask Me Another

O oră nebunatică, unde quizul de genul trivia, comedia și muzica sunt combinate excelent. Ce vei auzi, va semăna unei intimități obișnuite într-un cerc de prieteni, într-o noapte plină de jocuri de societate.

#8. Stuff Mom Never Told You

Prezentatoarele acestui show cercetează riguros la nivel biologic, psihologic și sociologic comportamentul unei lady și a unui gentleman în mod diacronic.

#9. Slate’s Culture Gabfest
Criticii de cultura Slate Stephen Metcalf, Dana Stevens și Julia Turner sunt într-o discuție aprinsă despre chestiile culturale din fiecare săptămână, discutându-le pe toate de la clasele înalte, până la extrem de obișnuit.

#10. Radiolab

Pe Radiolab, știința se confruntă cu cultura și sunetele informaționale, cum ar fi muzica. Fiecare episod din acest show este o investigație – un amestec de oameni, sunete, istorii și experiențe centrate pe o singură idee.

Urmărește blogul Liliei pentru mai multe idei și păreri interesante despre muzică, cărți și nostalgie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente