(video) Ziua Internațională a Toleranței: Moldova are nevoie de oameni, nu de măști

ciofilm
Foto: Secvență din spotul CIOFILM

De „Ziua Internațională a Toleranței”, echipa CIOFILM, vine cu un nou spot social, care ar convinge oamenii să aleagă alteritatea și îngăduirea.

„În zilele noastre, mulți se grăbesc să proclame toleranța drept o virtute globală, să o catalogheze drept o necesitate indispensabilă, care contribuie la înțelegerea interumană, la bunăstare și armonie în societate și la acceptarea realității, indiferent care ar fi aceasta. Adevărul însă e altul. Dăm dovadă de înțelegere și respect atâta timp cât nu ne este perturbat propriul comfort psihic. Așa ne dăm seama, că încă mai suntem la etapa în care despre acest concept doar se vorbește și mai puțin este aplicat”, spune echipa CIOFILM.

În cadrul acestui spot social au fost abordate următoarele teme: grupurile religioase minoritare, persoanele în etate, romii și angajarea acestora în câmpul muncii, incluziunea persoanelor cu dizabilități în sistemul de învățământ, problema egalității de gen în funcțiile de conducere și persoanele LGBT.

Mesajul acestuia este că: „Avem nevoie de oameni, nu de măști”. Faptul că suntem toți diferiți nu înseamnă că avem drepturi diferite. A tolera nu înseamnă a manifesta sentimente de milă fața de cineva, ci a învăța să trăim de la egal la egal.

Spotul a fost făcut în cinci limbi.

Română

Rusă

Găgăuză

Ucraineană

Rromă

„Scopul nostru este să vedem câți dintre noi sunt pregătiți să declare: „Nu mă deranjează persoanele homosexuale”, „în cercul meu de prieteni sunt și romi”, „culoarea pielii nu definește personalitatea”. Câți dintre noi acceptă oamenii așa cum sunt și câți sunt predispuși să lase la o parte prejudecățile și stereotipurile?”, se întreabă creatorii spotului social.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente