Natalia Balanescu – Studenta de nota zece a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport

10584104_730299830389910_603661303623676659_n
Foto: Natalia Balanescu: ”Îmi place foarte mult să ajut oamenii” PC: Ministerul Educației

Ministerul Educației al Republicii Moldova vă prezentă astăzi istoria unei studente de nota zece de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport – Natalia Balanescu, tânără care visează să ajungă un specialist de performanță în domeniul kinetoterapiei.

Natalia Balanescu este una din studentele de nota zece care a reușit, în anul curent să obțină o bursă de la stat datorită performanțelor la învățătură. După ce a absolvit școala din satul Șaptebani, raionul Rîșcani a studiat la Colegiul de Medicină din capitală. De acolo, visul de a deveni un bun specialist și de a ajuta cît mai mulți oameni a dus-o la facultatea „Kinetoterapie” a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport. În primul an de studii a fost nevoită să muncească pentru a-și putea plăti contractul de studii. Acum, datorită mediei obținute după sesiunea de examene, Natalia nu mai are nevoie de bani pentru contract. Astfel, spune ea își va putea ajuta familia, în special pe sora sa, care este studentă la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”N. Testemițanu”.

Vezi și „Secretul succesului Roxanei Samson – munca și organizarea corectă a timpului”.

În zilele de odihnă Natalia continuă să lucreze la Spitalul Militar din Capitală. „Lucrând pot aplica în practică ceea ce învăț la orele teoretice. Totuși, cel mai mult îmi place să comunic cu pacienții și să-i ajut. Specialitatea mea presupune lucru în echipă cu medici reabilitologi. Doar așa reușim să ajutăm oamenii aflați la nevoie”, spune Natalia.

Vezi și istoria de succes al lui Tudor Buhnaci – Studentul de nota zece al Facultății de Drept de la USM.

Natalia spune că merge pe jos de la cămin pînă la universitate. Deși acest drum îi ia cam o oră, tânăra spune că acest exercițiu o ajută să își pună gândurile în ordine și să își stabilească priorități. Lista lucrurilor importante pentru ea se mărește cu fiecare zi, iar pe primul loc este, incontestabil, dorința de a deveni un specialist de valoare.

Reamintim că acum un an, Ministerul Educației a lansat un regulament special potrivit căruia locurile cu finanțare bugetară vor fi scoase la concurs în fiecare an, după sesiunea de vară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente