Secretul succesului Roxanei Samson – munca și organizarea corectă a timpului

524130_729502913802935_2488051878579107992_n
Foto: Datorită performanței Roxana reușit să treacă, după sesiunea de vară, la studii finanțate din bugetul de stat PC: Ministerul Educației

O nouă zi, o nouă istorie despre studenții care au reușit să treacă, după sesiunea de vară, la studii finanțate din bugetul de stat. Astăzi vă prezentăm istoria de succes a Roxanei Samson, studentă în anul II, la USM, la Facultatea Relații internaționale. Mai multe despre ea și succesele ei citiți în istorioara de mai jos.

Roxana Samson este studentă în anul II la Facultatea Relații Internaționale a Universității de Stat din Moldova. După ce a obținut media 9,57 în sesiunea de vară, tânăra a participat la o competiție deschisă pentru studenți și a reușit să obțină un loc la buget, fiind astfel scutită de taxa pentru studii.

Fiind pasionată de istorie și de cultura și civilizația altor țări, Roxana nu a ezitat prea mult când a venit timpul să aleagă facultatea pe care să o urmeze. Acum are posibilitatea să studieze materiile care îi plac cel mai mult și în plus, să cunoască la perfecție două limbi străine: engleza și franceza. Deși are un stagiu relativ mic de viață studențească, Roxana a reușit să descifreze secretul succesului la învățătură. Astfel, ea nu se limitează doar la materia care se predă la curs, ci caută și mai multe informații suplimentare, pentru a se pregăti de ore. Astfel, a ajuns să cunoască toate bibliotecile din oraș.

Cei șapte mii de lei, suma pe care a economisit-o odată cu scutirea de taxa de contract, îi va investi în cărți și pentru a lua cursuri de limbă germană și italiană. Este decisă să mențină și chiar să îmbunătățească rezultatele pe care le-a obținut în primul an de studiu, fiind sigură că astfel va obține cunoștințe mai profunde și bine fundamentate în domeniul în care vrea să profeseze. Roxana nu știe deocamdată în ce instituție ar vrea să activeze după absolvire, dar își dorește un loc de muncă ce i-ar permite să îmbine cunoștințele și creativitatea. După absolvire ea intenționează să urmeze un program de master peste hotare.

Cea mai mare pasiune a Roxanei este cititul. Deși acum are mai puțin timp pentru lecturile de suflet, este sigură că va reveni la ele cât de curând. „Doar munca și organizarea corectă a timpului își aduce rezultatele așteptate”, afirmă studenta.

Roxana salută inițiativa lansată de Ministerul Educației încă acum 2 ani în urmă şi realizată începând din anul de studii 2013 prin scoaterea la concurs în fiecare an a locurilor bugetare și consideră că aceasta vine să asigure echitate și să motiveze studenții să învețe mai mult.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente